Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zásady účasti veřejnosti na ochraně životního prostředí

Mgr. Jitka Bělohradová 

Shrnutí:

V článku se autorka pokouší nastínit zásady, které se projevují při uplatňování účasti veřejnosti na ochraně životního prostředí. V úvodu autorka vymezuje relevantní pojmy a zdůrazňuje význam zásad v teoretické i aplikační rovině. Dále autorka uvádí výčet východiskových principů (obecných principů právních), které se uplatňující v postupech, v nichž participuje veřejnost. Následuje klíčové pojednání o zásadách, které jsou specifické pro účast veřejnosti na ochraně životního prostředí.

Vzhledem k tomu, že se odborná literatura tímto tématem dosud systematicky nezabývala, otevírá článek prostor k diskusi.

Principles on the public participation in conservancy - summary:

The Author tries to outline the principles reflected in the public participation in environmental matters in this article. In the introduction, the Author defines relevant terms and emphasizes the importance of principles both in the theory and in the practice. Furthermore, the Author tries to specify general principles of public participation applicable in the administrative procedures. The discussion on principles specific to public participation on environmental matters follows.

The doctrine has not dealt systematically with this issue, yet. Therefore, the Author is opening the discussion by this article.

 

vytisknout  e-mailem