Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závod SP v silniční cyklistice v jižních Čechách

V prvním zářijovém týdnu hostily jižní Čechy již druhý ročník závodu Světového poháru v silniční cyklistice „Okolo jižních Čech“ UCI 2.2.  

Na startu čtyřetapového závodu se sešlo celkem 22 šestičlenných týmů, včetně týmu sportovců CS MV ve složení Tomáš Bucháček, František Paďour, Jiří Polnický, Josef Hošek, Tomáš Zechmeister, Stanislav Kozubek. Od samotného startu v Třeboni se ihned začalo závodit. Od pelotonu se oddělila nejprve první a posléze i druhá čtveřice, v níž nechyběl Tomáš Bucháček, který se snažil stíhat vedoucí jezdce. V závěrečném spurtu první etapy skončil na 3. místě.
 
Také ve druhé etapě, která vedla z Týna nad Vltavou do Milevska, byl Bucháček naším nejúspěšnějším jezdcem. V následující třetí etapě z Trhových Svinů do Tábora se snažil prosadit další sportovec CS MV František Paďour, který etapu dokončil na 7. místě.
 
Závěrečná čtvrtá etapa probíhala ve znamení snah o únik z pelotonu, což se zpočátku dařilo čtveřici závodníků Ruska, Belgie, Dánska a Rakouska. Její bodový náskok se však v průběhu etapy snižoval, mimo jiné i díky aktivitě našeho týmu. Peloton čtveřici dostihl a o vítězi rozhodl závěrečný spurt. Zvítězil Francouz Florian Senechal, Tomáš Bucháček dojel jako čtvrtý a v celkovém pořadí skončil na 5. místě. V první desítce skončil ještě další sportovec CS MV František Paďour na 9. místě.

vytisknout  e-mailem