Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Závažná podezření zpochybňující práci Mafra, a.s.

Ministerstvo vnitra získalo dokument, ze kterého vyplývají závažná podezření, že zaměstnanci MF DNES záměrně hrubě zkreslují realitu, případně v článcích přímo používají vymyšlené argumenty. 

Po zveřejnění textu zaměstnance a. s. Mafra "Učitelé z policejní školy bojují za odvolaného ředitele" (16. 7. 2016) se Ministerstvu vnitra ozval bývalý ředitel Vyšší a střední policejní školy v Praze Jiří Zlámal s tím, že žádné informace uvedené v článku médiím neposkytl a s nikým, kdo by se představil jako redaktor MF DNES, ani nemluvil. Popřel také veškerá tvrzení, která mu autor v textu připisuje, a to včetně údajných obvinění z komplotu, zneužití GIBS a odvolání své osoby za účelem dosazení přátel náměstkyně ministra vnitra na jeho místo. Z prohlášení Jiřího Zlámala také vyplývá závažné podezření, že se zaměstnanec MF DNES mohl při zjišťování informací k článku vydávat za vyšetřovatele GIBS.

V textu zaměstnanec a. s. Mafra kromě slov připisovaných exřediteli Zlámalovi např. tvrdí, že vyučující zaslali Ministerstvu vnitra prohlášení, že případ kolem pana Zlámala a jeho odvolání vznikl účelově. Náměstkyně ministra vnitra Monika Pálková přitom tehdejšího ředitele školy dočasně zprostila funkce poté, co jej GIBS obvinil z úmyslného trestného činu. Alarmující také, je, že žádný takový dopis, o kterém se zaměstnanec MF DNES zmiňuje, na MV nikdy nedorazil. Jde tedy o další výmysl autora textu.

Vzhledem k těmto skutečnostem i s ohledem na to, že Ministerstvo vnitra má samo podezření, že MF DNES v článku záměrně mohla uvádět nepravdivé informace, přistoupil resort vnitra vůči Mafra, a.s., k právním krokům.

 

Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

vytisknout  e-mailem