Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Zájem občanů i bytových družstev o „Manuál bezpečné bydlení“

Na počátku roku 2014 byl dopracován "Manuál bezpečného bydlení" (pdf, 2,14 MB), který vznikl na základě dlouhodobých zkušeností s pilotním preventivním projektem "Bezpečná lokalita - Bezpečné bydlení" realizovaným v Brně. Své zkušenosti, svá poznání a doporučení do něj vložili zástupci státní správy, samosprávy, nestátních a neziskových organizací, ale i odborných firem a profesních sdružení, kteří se na jeho realizaci podíleli.
 
Manuál je občanskou veřejností, představiteli bytových družstev, nájemníky v panelových domech a majiteli nemovitostí hodnocen jako vhodná metodika pro ochranu majetku a osob a navazujících opatření pro snižování míry kriminality a zvyšování pocitu občanů, což byl hlavní záměr zadání jeho zpracování.
Manuál byl schválen Poradním sborem pro situační prevenci kriminality MV ČR a doporučen Republikovému výboru pro prevenci kriminality k projednání a ke schválení. Republikový výbor pro prevenci kriminality na svém zasedání dne 27. února 2014 Manuál schválil a souhlasil s jeho dalším šířením pro veřejnost jako příklad dobré praxe.
 
 
JUDr. Tomáš Koníček, odbor prevence kriminality MV, projektový manažér programu Bezpečná lokalita, tel.: 974 833 217, e-mail: tomas.konicek@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem