Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Uctění památky obětí Pražského povstání

Praha - Letná, 5.5. 2010 

Komentář k videu v textové podobě:

Ve středu 5. května 2010 proběhl za účasti ministra vnitra Martina Peciny a prvního náměstka ministra vnitra plk. Jiřího Komorouse pietní akt k uctění památky obětí Pražského povstání.
 
Martin Pecina: „Já jsem hrozně rád, že se takový pietní akt koná pravidelně každý rok, protože jsem přesvědčený, že národ nemá na své hrdiny zapomínat. My, jako Česká Republika těch hrdinů zase nemáme tolik a já myslím, že hrdinové z Pražského povstání, koneckonců jeden tady dnes byl s námi, tak že hrdinové z Pražského povstání rozhodně mezi ty hrdiny, kterých bychom si měli vážit a které bychom si měli připomínat, patří.“
Pieta se konala u pamětní desky, umístěné na průčelí budovy ministerstva vnitra na Letné. Přítomni byli také zástupci Policejního prezidia České Republiky, generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky, Českého svazu bojovníků za svobodu a městské části Prahy 7. Důstojnost a význam celé akce nemalou měrou podpořila čestná stráž studentů z Vyšší a střední policejní školy Ministerstva vnitra a státní hymna v podání Hudby Hradní stráže a Policie České Republiky.  

vytisknout  e-mailem