Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vzpírání – stručné zhodnocení zajištění přípravy a účasti na OH 2012

Oddělení vzpírání Centra sportu Ministerstva vnitra pro informaci předkládá zprávu trenéra vzpírání CS MV a reprezentačního trenéra mužů a žen Pavla Ivaniče o zajištění a průběhu přípravy pro OH 2012 v Londýně. 

1) Přidělené finanční prostředky jsme využili na zvýšenou centrální přípravu, především se zaměřením na získání kvalifikačního místa pro účast na OH 2012 (což se podařilo), dále na zajištění kvalitnějších výcvikových táborů v Rakousku a Maďarsku s delším časovým úsekem a na získání povolených podpůrných prostředků (vitamíny a potravinové doplňky).
 
2) Organizačně-technické zajištění ČOV bylo dobře sladěno a termíny jednotlivých kroků byly stanoveny v dostatečném předstihu tak, že nevznikal časový pres. Doprava i pobyt, včetně všech akcí na místě, byly velmi dobře zajištěny. Poděkování si zaslouží zejména zajištění požadovaných vstupenek na soutěž pro rodinné příslušníky. Problém se vyskytl pouze s nedostatkem určitých velikostí oficiálního oblečení.
 
3) Zajištění našeho sportovního odvětví bylo na dobré úrovni v podstatě po všech stránkách: veškeré požadavky na lékařské i masérské zabezpečení byly splněny, byla nám umožněna účast na technické poradě, která limitovala účast závodníka ve finálové skupině. Kladně je třeba hodnotit koncepci Českého domu, včetně možnosti návštěvy rodinných příslušníků i doprovodného týmu, který nebyl na OH oficiálně akreditován. 
 
4) Umístění závodníka Jiřího Orsága v samotné olympijské soutěži je z pohledu odborné a věřím, že i laické veřejnosti výborné. Je jen málo sportovců, kteří dokázali načasovat formu tak, aby osobní rekordy předvedli právě na OH. Předpoklad olympijského umístění Jiřího Orsága byl do 10. místa. Jiří se umístil na vynikajícím 7. místě v nových českých rekordech. Vezmeme-li v úvahu, že v Evropě by za svůj výkon v nadhozu získal stříbrnou medaili, je jeho výsledek skvělý.
 
5) Konečné výsledky:
váha + 105 kg, počet startujících: 19 závodníků
umístění: 7. místo Jiří Orság, celkový výsledek ve dvojboji 426 kg, osobní rekord
I přesto, že na olympijských hrách se nevedou umístění za jednotlivé disciplíny jako na MS nebo ME, můžeme konstatovat, že v trhu by byl Jiří Orság hodnocen jako 11. za výkon 187 kg a v nadhozu 5. za výkon 239 kg v českém rekordu.
                      

Jiri Orsag1.jpgJiri Orsag2.jpgJiri Orsag3.jpg

 

vytisknout  e-mailem