Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vzdělávání ve veřejné správě v ČR a v Evropě

Ilustrační foto z předcházejícího ročníku konference. Ilustrační foto z předcházejícího ročníku konference.
Vzdělávání zaměstnanců ve veřejné správě se neustále vyvíjí a odborně rozšiřuje. Hlavní město Praha pořádá k tomuto tématu prostřednictvím personálního oddělení svého magistrátu také letos dvoudenní konferenci.
 
Konference se uskuteční ve dnech 20. - 21. května 2010 v prostorách Velkého zasedacího sálu na Mariánském nám. v Praze 1. Navazuje na předchozí ročníky v letech 2003 a 2005, program je členěn hlavně na zahraniční příspěvky, diskusi a vzájemnou výměnu zkušeností.
 
Jednání zahájí ředitel Magistrátu hl. m. Prahy Ing. Martin Trnka, respektive vedoucí personálního oddělení Bc. Petra Dederová. Následovat bude příspěvek koordinátora úseku vzdělávání Ing. Libora Peprného, který komplexně zhodnotí probíhající vzdělávací aktivity na Magistrátu hlavního města Prahy. Jde zejména o vstupní školení pro nové zaměstnance, o tvorbu vzdělávacích programů a mentoring. Další příspěvky přiblíží zahraniční praxi. Spektrum příspěvků i zastoupení hostů jsou široké.
 
Irene Chowdhuri, ředitelka Verwaltungsakademie v Berlíně, se pokusí charakterizovat rysy dobrého vedoucího a nabídne berlínské přístupy ke zlepšování manažerských dovedností. Anabela Horta z Centra dovedností pro školení a rozvoj personálu při Verwaltungsakademii ve Vídni přiblíží účastníkům konference některé postupy, jak zvládat nadání pracovníků, zejména praxi, na jejímž základě probíhá strategické a udržitelné povyšování nižších manažerů a řídicích pracovníků. Postupy, jimiž se řídí Strategický management lidských zdrojů v Helsinkách, představí Laura Kaartinen z finského Centra pro rozvoj lidských zdrojů (HR Centre). Andrew Holder z britské konzultační společnosti AHA Consultancy vystoupí k tématu vzdělávání vedoucích představitelů místních samospráv v oblasti politiky a managementu. Hannah Søborg zastupuje na konferenci Centrum pro rozvoj a školení pracovníků místních samospráv (COK) v Dánsku. Představí hlavní směry programu školení vybraných členů místních samospráv. Joanna Genovese zastupuje Maltu. Je ředitelkou pověřenou řízením rozvoje zaměstnanců při kanceláři premiéra, nabídne zkušenosti z tamní státní správy. Ülle Lõhmus z Estonska se zaměřuje na management lidských zdrojů při magistrátu města Tallinu. Její příspěvek přibližuje školení, která jsou zajišťována z vlastních zdrojů magistrátu. Vesta Janeikienė řídí odbornou přípravu zaměstnanců státní správy a místní samosprávy ve školícím centru Dainava města Druskininkai. Její diskusní příspěvek seznámí účastníky konference s hlavními otázkami rozvoje a zajištění školení pro zaměstnance státní správy v Litvě.
 
Všichni čtenáři Veřejné správy jsou na konferenci srdečně zváni. Účast je bez konferenčního poplatku, stravné ani ubytování Magistrát hl. m. Prahy nezajišťuje. Konference bude tlumočena do českého jazyka, zájemci si mohou zapůjčit na místě sluchátka. Na stránkách www.praha-mesto.cz/konference se můžete nejen přihlásit, ale najít i další informace.
 
Text –lp-

vytisknout  e-mailem