Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výzvy Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost v oblasti zvýšení finanční gramotnosti

Aktuální možnost využití výzev Operačního programu lidské zdroje a zaměstnanost v oblasti zvýšení finanční gramotnosti 

Jednou z možností jak zvýšit finanční gramotnost odborníků – poskytovatelů sociálních služeb a tím zprostředkovaně preventivně působit na patologické zadlužení jejich klientů případně poskytovat kvalifikovanější poradenství v této oblasti je výzva č. A7 Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost určená pro kraje, obce, nestátní neziskové organizace a poskytovatele sociálních služeb. Více informací naleznete zde.
 
Druhou aktuální možností jak zvýšit finanční gramotnost občanů – zaměstnanců a působit tak preventivním, stabilizujícím a integrujícím prvkem je výzva č. B1 Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, která je jako individuální určena pro Úřad práce ČR, ale v pozici cílových skupin je možné nalézt pestrou skupinu zaměstnavatelů a zaměstnanců. Více informací naleznete zde
 
Zvýšení finanční gramotnosti veřejnosti i odborníků je jedním z deseti hlavních cílů Aliance proti dluhům, která je volným sdružením odborníků a angažovaných subjektů, právnických i fyzických osob. Aliance proti dluhům podporuje všechny typy vzdělávání zvyšující finanční gramotnost a diskutuje o nich v rámci kulatých stolů. Vychází z předpokladu, že finančně gramotný občan se rozhoduje o svém zadlužení poučeně a s plným vědomým následků, odolává dluhovým pastem a podvodnému a nekalému jednání, vyhýbá se komplexu obtížně řešitelných situací. Více o Alianci a jejích cílech naleznete v příloze (doc, 333 kB).  
 
 
V Praze dne 14. března 2013           
 
Informuje:
Mgr. Radek Jiránek, vedoucí oddělení preventivních programů, dobrovolnické služby a lidských práv, odbor prevence kriminality, Ministerstvo vnitra. Odbor prevence kriminality MV je jeden ze zakládajících členů Aliance proti dluhům. 
 

vytisknout  e-mailem