Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Výzva k podání nabídky do výběrového řízení pro veřejnou zakázku s názvem: ODBORNÁ PRÁVNÍ POMOC PŘI KONTROLE VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK HRAZENÝCH Z IOP A OP LZZ

Dle § 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění. Oznámení zadávacího řízení bylo zveřejněno v IS VZ pod evidenčním číslem VZ 60040147 dne 23.12.2009 a ve Věstníku EU pod ev.č 2009/S 247-354611 dne 23.12.2009. Oznámení zadávacího řízení bylo zveřejněno dne 23.12.2009 na www.esfcr.cz Oznámení zadávacího řízení bylo zveřejněno dne 23.12.2009 na http://www.mvcr.cz/verejne-zakazky.aspx 

  1. PREAMBULE

Tato zadávací dokumentace je vypracována jako podklad pro podání nabídek v rámci otevřeného řízení podle § 27 zákona č.137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen „zákon“) na nadlimitní veřejnou zakázku na služby. Práva, povinnosti či podmínky v této dokumentaci neuvedené se řídí příslušnými ustanoveními zákona.

  1. IDENTIFIKACE ZADAVATELE

2.1 Název zadavatele: Ministerstvo vnitra České republiky
Sídlo: Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7
Právní forma: 325 - organizační složka státu
Zastoupený: Ing. Janem Havránkem, ředitelem odboru strukturálních fondů
IČ: 00007064
DIČ CZ00007064

2.2 Odpovědný útvar zadavatele
Odbor strukturálních fondů
Pracoviště: Jindřišská 34, 118 01 Praha 1
Ředitel odboru: Ing. Jan Havránek
Telefon: 974 818 489
Fax: 974 818 491
E-mail: jan.havranek@mvcr.cz

2.3 Kontaktní osoba zadavatele
Mgr. Barbora Cenková
Telefon: 974 818 526
Fax: 974 818 491
E-mail: barbora.cenkova@mvcr.cz
Odbor strukturálních fondů
Pracoviště: Jindřišská 34, 118 01 Praha 1

  1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

3.1. PŘEDMĚT VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Předmětem veřejné zakázky je provádění kontrol dokumentací k veřejným zakázkám realizovaných žadateli o dotaci a příjemci dotace z Integrovaného operačního programu (dále jen IOP) a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost (dále jen OP LZZ) jednak dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, tak i veřejných zakázek zadávaných mimo režim tohoto zákona, a to veřejných zakázek na stavební práce, služby i dodávky, a to v souladu s kontrolními listy pro kontrolu veřejných zakázek platných pro tyto operační programy, a dále poskytování právních porad, zpracování právních rozborů, sepisování listin a zastupování v oblasti obchodního práva, občanského práva, pracovního práva, autorského práva a správního práva se vztahem k oblasti veřejných zakázek (dále také jen „služby“). Kontrolní listy budou dodavateli dodány vždy současně se zadáním konkrétní části veřejné zakázky. Vzorová podoba kontrolních listů je uvedena jako Příloha č. 3 této zadávací dokumentace.
Výstupem činnosti dodavatele bude kontrolní list k dané veřejné zakázce, případně návrh doporučení a nápravných opatření.

Vstupy v podobě dokumentací k veřejné zakázce budou dodavateli poskytnuty zadavatelem. Zadavatel dále dodavateli poskytne veškeré potřebné metodické materiály pro realizaci kontrol v rámci operačních programů, interní předpisy pro zadávání veřejných zakázek a jiné metodické dokumenty.
Zadavatel předpokládá možnost konzultací průběžných výsledků v průběhu plnění veřejné zakázky.

Předpokladem poskytování služeb je dobrá orientace dodavatele v dokumentech Evropské unie pro oblast strukturálních fondů, znalost principů a nástrojů strukturální politiky EU, konkrétní praktická zkušenost se zabezpečováním zadávacích řízení v rámci dotací ze strukturálních fondů EU - Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF) a Evropského sociálního fondu (ESF) nebo s jinou relevantní činností.

3.2. ZPŮSOB ZADÁNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Tato veřejná zakázka je zadávána otevřeným řízením podle ustanovení § 27 zákona za účelem uzavření rámcové smlouvy o poskytování právních služeb podle § 89 zákona, jejímž předmětem je zejména provádění kontrol zadávacích dokumentací v rámci Integrovaného operačního programu a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost, jejíž návrh je přílohou č. 2 této zadávací dokumentace (dále jen „rámcová smlouva“). Rámcová smlouva bude uzavřena se čtyřmi vybranými uchazeči, kteří se umístí na základě provedeného hodnocení dle hodnotících kritérií uvedených v čl. 17 této zadávací dokumentace na nejlépe hodnocených místech z hodnocených nabídek. Odmítne-li vybraný uchazeč uzavřít se zadavatelem rámcovou smlouvu nebo neposkytne-li zadavateli potřebnou součinnost, aby mohla být rámcová smlouva ve stanovený čas řádně uzavřena, může zadavatel uzavřít rámcovou smlouvu s uchazečem ve smyslu § 82 odst. 4 zákona, který se umístil na základě provedeného hodnocení dle hodnotících kritérií uvedených v čl. 17 této zadávací dokumentace jako následující v pořadí.
Na základě uzavřené rámcové smlouvy budou zadavatelem zadávány veřejné zakázky na služby uvedené v rámcové smlouvě, na základě kterých budou uzavřeny jednotlivé dílčí smlouvy, a to podle věcných, časových a místních potřeb zadavatele výhradně na pokyn zadavatele.

3.3. KLASIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Klasifikace předmětu zadávacího řízení:
CPV: 79110000-8 Právní poradenství a zastupování

3.4. CÍL VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Veřejnou zakázku vyhlašuje Ministerstvo vnitra ČR k zajištění řádného uplatnění výdajů pro příspěvek ze strukturálních fondů realizovaných žadateli o dotace a příjemci dotace ze strukturálních fondů v rámci Integrovaného operačního programu a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Cílem zakázky je zabezpečení rychlejšího čerpání finančních prostředků ze strukturálních fondů Evropské unie, konkrétně ERDF a ESF, v rámci následujících oblastí intervence Integrovaného operačního programu a Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost:

Integrovaný operační program:

1.1 Modernizace veřejné správy 
2.1 Zavádění ICT v územní veřejné správě
3.4 Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost:

4. 1 Veřejná správa a veřejné služby

3.5. PŘEDPOKLÁDANÁ HODNOTA VEŘEJNÉ ZAKÁZKY
Předpokládaná hodnota veřejné zakázky činí 15.000.000 Kč bez DPH.

Plné znění Zadávací dokumentace naleznete v příloze

OZNÁMENÍ O UZAVŘENÍ SMLOUVY


Odbor strukturálních fondů, 4.1.2010

vytisknout  e-mailem