Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vytvoření akčního plánu pro rozvoj státní služby v rámci Národního plánu obnovy

Hlavním cílem projektu je vytvořit Akční plán, který bude vycházet ze závěrů pilotních projektů na min. 3 služebních úřadech implementujících doporučení strategie "Klientsky orientovaná veřejná správa 2030" a doporučení OECD v oblasti zvýšení atraktivity a rozvoje profesních dovedností v české veřejné správě a závěrů empirické/ dopadové studie k právnímu postavení státních zaměstnanců a nastavení fungování státní služby, a to i ve vztahu ke stávající právní úpravě v zákoně o státní službě. 

NPO-Lista.JPG

Dílčí cíle:

  • 1.1. Bude zpracována empirická/ dopadová studie pro oblast státní služby a k tomuto účelu vytvořeno analytické oddělení v rámci sekce pro státní službu.

  • 1.2. Bude min. na 3 služebních úřadech realizován pilotní projekt, jehož cílem je posílit kompetence zaměstnanců služebních úřadů v oblasti rozvoje a kariérního plánování. Během pilotního projektu budou provedeny následující kroky:

    • 1.2.1. Bude vytvořen kompetenční rámec pro jednotlivé stupně řízení, včetně definice žádaných dovedností, které nejsou běžně dostupné interně, a zvýšení využití externího náboru z oblastí mimo státní správu k doplnění těchto kompetencí vedení státní správy.

    • 1.2.2. Budou navrženy specifické a cílené vzdělávací programy pro představené, zahrnující jak obsahovou stránku, tak i formy vzdělávání, s cílem vybudovat efektivní "kulturu" řízení ve služebních úřadech a bude realizováno proškolení vybraných představených.

  • 1.3. Bude min. na 3 služebních úřadech realizován a vyhodnocen pilotní projekt zaměřený na efektivnější a modernizovaný náborový proces pro představené státní zaměstnance, včetně těch se specifickými dovednostmi v oblasti analýzy a informačních technologií. V rámci této aktivity budou provedeny následující kroky:

    • 1.3.1. Bude připraveno a realizováno školení zaměřené na výběrová řízení, zahrnující vhodné způsoby testování uchazečů.

    • 1.3.2. Bude vyhodnocen způsob zajišťování výběru nejvyšších státních zaměstnanců se zaměřením na možnosti využití centrálního výběru a proaktivních náborových procesů.
       

Realizace projektu: 01.07.2023 - 30.06.2026

Celkové způsobilé výdaje projektu (vč. DPH), financované v rámci NPO: 35 892 100 mil. Kč

Registrační číslo: CZ.31.3.0/0.0/0.0/23_091/0008391

  

Projekt realizuje Sekce pro státní službu
Kontaktní osoba: Mgr. Petra Tužilová, projektová manažerka, e-mail: petra.tuzilova@mvcr.cz

  

vytisknout  e-mailem