Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Vyhlášení otevřené výzvy č. 28 v rámci Azylového, migračního a integračního fondu

Ministerstvo vnitra vyhlásilo otevřenou výzvu pro předkládání projektových žádostí v rámci národního programu Azylového, migračního a integračního fondu, finančního nástroje Evropské unie pro podporu společné politiky v oblasti řízení migračních toků. 

Dne 24. července 2020 vyhlásil odbor fondů Evropské unie v oblasti vnitřních věcí novou otevřenou výzvu pro předkládání žádostí o podporu z národního programu Azylového, migračního a integračního fondu (NP AMIF). V rámci 28. výzvy je možné předkládat návrhy projektů, které budou zaměřeny na provoz center pro podporu integrace cizinců v Jihomoravském,  Královéhradeckém a Ústeckém kraji a v hl. m. Praze. Výzva je vyhlášena v rámci tzv. druhého specifického cíle zaměřeného na integraci státních příslušníků třetích zemí. Integrační centra jsou jedním z klíčových nástrojů integrační politiky České republiky a jejich provoz v současnosti probíhá ve všech krajích ČR. V ostatních deseti krajích jsou centra provozována Správou uprchlických zařízení Ministerstva vnitra, a jsou tedy financována ze státního rozpočtu. V těchto čtyřech krajích jsou centra provozována jinými provozovateli v rámci projektů financovaných z NP AMIF, jejichž realizace končí k 31. 12. 2020. Je tedy nezbytné zajistit provoz center i v následujícím období, proto MV přistoupilo k vyhlášení nové otevřené výzvy.

Součástí výzvy je inovativně taktéž poskytování podpory občanům Evropské unie, kteří se dostanou do obdobné životní situace jako státní příslušníci třetích zemí. Vzhledem k tomu, že podpora EU občanů není možná z NP AMIF, je v rámci výzvy zahrnuta i komponenta financovaná ze státního rozpočtu.

S ohledem na mimořádný tlak na veřejné rozpočty způsobené pandemií COVID-19 přistoupilo MV  ČR k aplikaci zvýšeného financování ze zdrojů NP AMIF (tj. Evropské unie). Evropská unie tak na projekty přispěje větším podílem než obvykle.

Žádosti o podporu je možné předkládat do 15. září 2020.

Bližší podrobnosti o vyhlášené výzvě naleznete na tomto místě.

EU-AMIF_a_MVCR_logo.jpg

vytisknout  e-mailem