Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Veslařky Olympu přivezly z mistrovství Evropy dva bronzy a dvě čtvrtá místa

O nejlepší výsledky české výpravy na mistrovství Evropy v maďarském Szegedu se postaraly veslařky Olympu. Skifařky Kristýna Neuhortová a Alice Prokešová vybojovaly bronz. Dvojka bez kormidelnice a dvojskif žen byly navíc shodně čtvrté. 

Kristýna Neuhortová byla na skifu lehkých vah v Szegedu coby obhájkyně bronzu z loňského šampionátu jednou z favoritek. Po většinu závodu se držela na čtvrtém místě, v poslední čtvrtině se však dokázala dostat před Francouzku Morizotovou. „Myslím si, že jsem prodala vše, co jsem natrénovala. V poslední době se mi nejezdilo nejlépe, proto jsem ráda, že jsem nakonec uhájila bronzovou pozici,“ uvedla.

Senzační bronz si na skifu vyjela také Alice Prokešová, která cenný kov vytěžila ze své vůbec první účasti na velké akci. A neskrývala překvapení. „Je to šok, ale příjemný šok. Mám neskutečnou radost. Po náročném podzimu a zimě cítím zadostiučinění a zároveň mám velkou motivaci do další práce.“

Také dvojka bez kormidelnice ve složení Radka Novotníková a Pavlína Flamíková sahala po medaili, bronz české posádce nakonec unikl o pouhé tři desetiny sekundy. Čtvrtou příčku obsadil v Maďarsku také dvojskif žen ve složení Anna Šantrůčková a zkušená Lenka Lukšová.

Zdroj: world rowing
Kristýna Neuhortová zdroj world rowing.jpg

vytisknout  e-mailem