Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Dodatečné informace k Výzvě k podání nabídky na veřejnou zakázku s názvem „Vytvoření portálu SA a zajištění jeho hostingu na serveru“

Č.j.: MV-32865-8/PMO-2010 

Otázka č. 2: Jaka je pozadovana dostupnost reseni v procentech (95%, 99%)?

Odpověď: Zadavatel požaduje dostupnost řešení minmálně 98% - což reprezentuje max. dobu nedostupnosti rešení 14 hod / měsíc.

Otázka č. 3: Jaky je predpokladany pocet uzivatelu portalu? Jeho navstevnost? Kolik bude registrovanych uzivatelu?

Odpověď: Počet registrovaných uživatelů - cca 3 - 5 tisíc registrovaných uživatelů. Počet uživatelů předpokládá zadavatel v řádu desítek tisíc unikátních uživatelů měsíčně a návštěvnost odhaduje zadavatel na úrovni 200 - 300 tisíc zobrazených stránek za měsíc, přičemž nárazově lze při spuštění portálu očekávat návštěvnost vyšší (až 500 tis. stránek za měsíc).

Otázka č. 4: Portal umozni publikaci obsahu, dokumentu. Dale budou soucasti moduly pro publikaci novinek, ankety, online poradna, fotogalerie, kalendar akci. Jsou toto vsechny zakladni obsahy a moduly na portalu?

Odpověď: Ano. Vyjmenované moduly a funkcionality považuje Zadavatel za důležité a byly standardní součástí řešení portálu.

Otázka č. 5: K cemu budou slouzit importy uvedene v pozadavcich na redakcni system, bod 12?

Odpověď: Importy lze rozdělit na dvě části. Automatické a ruční. Pro automatické importy (RSS, XML, CSV) se předpokládá přebírání článků (či jiných strukturovaných dat) z jiných serverů, zejména serverů subjektů veřejné správy. Pro ruční import (zejména při prvotním plnění obsahem) se počítá s jednoduchými tabulkami vytvořenými v XLS. Např. prvotní naplnění slovníčku pojmů nebo databáze projektů.

Otázka č. 6: Co je presne mysleno vytvorenim databaze s libovolnou strukturou dat, bod 24?

Odpověď: Redakční systém musí umět pracovat s libovolnou strukturou tabulek a jejich vzájemných vazeb tak, aby měl Zadavatel možnost při vývoji portálu (nebo pak v průběhu provozu jako dodatečný požadavek) specifikovat strukturu dat a nebyl omezován možnostmi redakčního systému. Realizace vytvoření databáze zůstane na straně Dodavatele. Jedná se například o databázi projektů, kde struktura dat bude teprve definována spolu s Dodavatelem. V obou případech musí být ovládání všech částí a dat v jednom administrativním prostředí.


Odbor programového řízení, 8.4.2010

vytisknout  e-mailem