Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Štafeta na MS biatlonistů devátá

Kvarteto českých biatlonistů Michal Šlesingr, Zdeněk Vítek, Jaroslav Soukup, Ondřej Moravec skončilo ve štafetě na 4 x 7,5 km na světovém šampionátu v Ruhpoldingu na deváté příčce. Titul šampionů obhájili Norové Ole Einar Björndalen, Rune Brattsveen, Tarjei Bö, Emil Hegle Svendsen. 

Před startem vládl v českém týmu mírný optimismus, vždyť trojice Jaroslav Soukup, Michal Šlesingr, Ondřej Moravec pronikla ve vytrvalostním závodě mezi prvních dvanáct. Všichni tři se navíc na šampionátu řadili k nejrychlejším běžcům. 
 
Michal Šlesingr, který se netradičně představil už na prvním úseku, poslal díky bezchybné střelbě ZdeňkaVítka na druhý úsek jako pátého. Bývalý bronzový medailista ze sprintu na mistrovství světa přijel na svou první střeleckou položku čtvrtý. Po bezchybné střelbě vleže odjížděl druhý za Ukrajincem Sergejem Sedněvem. Jenže ve skupince pěti závodníků upadl a otřesen po pádu se na položce vestoje protrápil. Spotřeboval včetně rezervních všech osm nábojů a tři z pěti terčů nesestřelil. Vítek musel na tři trestná kola a na trať se vrátil jako šestnáctý. České naděje na štafetový úspěch tím skončily.  
 
Bronzový z vytrvalostního závodu Jaroslav Soukup a běžecky skvěle připravený Ondřej Moravec sice zabojovali, ale výš než na deváté místo se české kvarteto ve výsledkové listině nedostalo.
 
 
Centrum sportu MV, 9. 3. 2012

vytisknout  e-mailem