Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Soutěže Světového poháru v zimních sportech spějí do finále

O právě uplynulém víkendu probíhaly v některých zimních sportech finálové závody soutěží Světového poháru pro sezonu 2013/2014 a v nich startovali také sportovci Centra sportu Ministerstva vnitra.  

Martina Sáblíková absolvovala rychlobruslařské finále v nizozemském Heerenveenu a s 550 body poosmé v kariéře obhájila prvenství v konečném pořadí Světového poháru na dlouhých tratích i navzdory 4. místu v posledním závodě na 3000 m. Její týmová kolegyně Karolína Erbanová obsadila v závodě na 1000 m 7. místo a stejné umístění jí náleží i v celkovém pořadí SP na této trati.

Také v běžeckém a sjezdovém lyžování se jely finálové závody. Výborného umístění ve své životní sezoně dosáhla běžkyně Eva Vrabcová Nývltová, která ve Švédsku vybojovala 9. místo ve skiatlonu a 10. místo ve stíhacím závodě na 10 km volně, a celkově tak ve Světovém poháru skončila na 14. místě, což je nejlepší české umístění po sedmi letech.

Sjezdařka Šárka Strachová jela finálový závod v Lenzerheide (Švýcarsko) a pomýšlela po prvním kole slalomu speciál na medailovou pozici, neboť dojela na 4. místě. Závěr druhého kola se však zcela nevydařil, takže Šárka celkově skončila sedmá. V celkovém pořadí slalomu ve SP jí tak patří 13. místo.

Mistrovství světa v letech na lyžích
V Harrachově probíhalo o uplynulém víkendu mistrovství světa v letech na lyžích. Šampionátu však nepřálo počasí a silný vítr znemožnil dokončit soutěž jednotlivců, ve které se proto soutěžilo pouze ve dvou kolech. Zbývající dvě kola i soutěž družstev byly zrušeny. Český reprezentant – sportovec Centra sportu MV Roman Koudelka skončil šestý.
 

vytisknout  e-mailem