Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Semináře a konference - Archiv

Semináře a konference
 
  
Seminář „Základní principy skrytých akcí“, 9. – 11. července 2007, Praha
PČR Útvar odhalování korupce a finanční kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování (dále jen ÚOKFK) je garantem realizace projektu Transition Facility - "Posilování kapacit PČR v boji proti korupci a hospodářské kriminalitě". V rámci tohoto projektu se ve dnech 9. - 11. července 2007 konal seminář "Základní principy skrytých akcí". Lektory tohoto semináře byli experti ze SRN (Mr. Schnelle, Mr. Kromb
acher, Mrs. Beddies, Mr. Spiesberger a další).
Cílem semináře bylo seznámit účastníky (zástupce ÚOKFK, SZ, MV) s postupy německých kolegů při vyšetřování korupčních trestných činů, provádění skrytých akcí ve spojení s dodatečnými operativními prostředky a s tím souvisejícími právními otázkami, požadavky Evropské konvence lidských práv, způsoby uplatňování důkazů získaných v rámci skrytého vyšetřování u soudu, shromažďování a ukládání důkazů; dále byla předmětem semináře mezinárodní práví pomoc a využívání informátorů, technických prostředků a operativní techniky a další témata.
 
  
 
Seminář „Teoretické základy opatření k potírání korupce“, 19. – 23. března 2007, Praha 
  
PČR Útvar odhalování korupce a finanční kriminality Služby kriminální policie a vyšetřování (dále jen ÚOKFK) je garantem realizace projektu Transition Facility - "Posilování kapacit PČR v boji proti korupci a hospodářské kriminalitě". V rámci tohoto projektu se ve dnech 19. – 23. 3. 2007 konal seminář „Teoretické základy opatření k potírání korupce“. Lektory tohoto semináře byli  2 experti ze SRN  (Mr. Brodbeck a Mr. Mellert).
Cílem semináře bylo seznámit účastníky (zástupce ÚOKFK, SZ, MV) s postupy německých kolegů při vyšetřování korupčních trestních činů, skrytém vyšetřování, odčerpávání nelegálních výnosů; dále byla předmětem semináře mezinárodní spolupráce na tomto poli, základní výcvik a prohlubování kvalifikace policistů a další témata.
 
 
Seminář k problematice boje proti korupci, 22. - 24. listopadu 2006, Herlíkovice

Konference Transparency International ČR „Transparentní procesy v politickém rozhodování“, 18. - 19. dubna 2006, Praha

 
Seminář "Korupce ve státní správě", 3. - 6. dubna 2006, Solenice
Odbor vzdělávání a správy policejního školství MV ve spolupráci s Velvyslanectvím USA v Praze, FBI, Federálním státním zastupitelstvím USA a Justiční akademií ČR uspořádalo ve dnech 3. - 6. dubna 2006 v hotelovém zařízení MV Solenice seminář "Korupce ve státní správě" (pdf, 219 kB).
 
 
Seminář „Vliv korupce v České republice na mezinárodní obchod se zvláštním důrazem na přímé zahraniční investice“, 31. října 2005, Praha

vytisknout  e-mailem