Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Recenze

Čírtková, Ludmila: „Forenzní psychologie“ 2., upravené vydání. Plzeň, Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s. r. o., 2009, 439 stran. 

Předložená publikace je druhou rozšířenou verzí knihy. Její text je logickým způsobem členěn do 5 základních oddílů a stejně účelným způsobem jsou dále diferencovány i dílčí kapitoly. Tento způsob umožní čtenáři snáze pochopit souvislosti jednotlivých informací a může se díky jeho funkčnímu členění v textu i dobře orientovat.

První oddíl je zcela přirozeně věnován vymezení oboru a jeho hlavních tematických okruhů, jimiž se zabývají další kapitoly. Tento způsob je vhodný, protože čtenář snáze pochopí, čím se daná disciplina zabývá. Přínosné je uvedení různých přístupů k vymezení forenzní psychologie. Přehled metod, které jsou ve forenzní psychologii používány, je srozumitelný a svým rozsahem plně vyhovující. Historie oboru je zajímavá a autorka ji prezentuje v adekvátním rozsahu. Poznání historických souvislostí je důležité i pro pochopení jejího vývoje a jejího zakotvení v aktuálním sociohistorickém kontextu. Členění textu dle časového vymezení je vhodné, přispívá k dobré orientaci v textu.

(...)

vytisknout  e-mailem