Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Reakce MV na článek serveru Novinky.cz

Reakce MV na článek serveru Novinky.cz – Ministr Chovanec chce nakoupit stovky nových aut pro policisty a hasiče 

Ministerstvo vnitra reaguje na článek Ministr Chovanec chce nakoupit stovky nových aut pro policisty a hasiče, který vyšel 27. května 2014 na serveru Novinky.cz.
 
V článku se píše, že ministr vnitra Milan Chovanec chce s pomocí evropských peněz nakoupit kolem 800 osobních aut pro policisty a hasiče. Rádi bychom upřesnili, že nákup aut se uskuteční v letech 2014–2017 z rozpočtu Ministerstva vnitra nikoliv z evropských fondů, jak je chybně uvedeno v článku.
 
Dva projekty Hasičského záchranného sboru a Policie ČR, o nichž hovořil ministr vnitra Milan Chovanec na tiskové konferenci v Pardubicích a které dosahují výše 2,7 mld. Kč, jsou určeny na zvýšení připravenosti při povodních.
 
Oba projekty se odvozují od zásahů složek IZS při řešení krizových stavů a mimořádných událostí a oba jsou založeny na praktických zkušenostech složek IZS zejména při povodních, které jsou nejrozsáhlejšími krizovými stavy, kladou nejmimořádnější nároky na vybavení technikou a technologiemi složek IZS a ukázaly její nedostatky.
 
Cílem obou projektů je vytvořit Policii ČR a HZS ČR lepší podmínky pro řešení krizových situací a mimořádných událostí. Nezbytným předpokladem pro to jepoužití moderní techniky a technologického vybavení, které umožní policii i hasičům efektivnější, rychlejší a bezpečnější zásah při provádění záchranných a likvidačních prací, evakuacích a průběžném monitorování bezpečnostní situace.

vytisknout  e-mailem