Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Rada Evropy

Obecná charakteristika

Rada Evropy (založená v roce 1949 a sídlící ve Štrasburku) je jednou z nejvýznamnějších evropských institucí (v současnosti má 47 členů), jejímž hlavním posláním je ochrana lidských práv. Značnou pozornost tato mezivládní organizace věnuje i problematice právní spolupráce, sociální soudržnosti, kultury a kulturní rozmanitosti, médií, vzdělávání, sportu, mládeže, životního prostředí, regionálního plánování a právě také otázkám místní a regionální správy.

Vrcholným orgánem Rady Evropy je Výbor ministrů, dalšími orgány pak Parlamentní shromáždění složené z delegovaných zástupců zákonodárných sborů jednotlivých členských zemí, které funguje jako poradní orgán, generální tajemník a Kongres místních a regionálních samospráv (viz níže).

Odbor strategického rozvoje a koordinace veřejné správy (OSR) veřejné správy spolupracuje s Radou Evropy především na poli Řídícího výboru pro demokracii a správu (CDDG) a koordinuje komunikaci vlády ČR ve vztahu ke Kongresu místních a regionálních samospráv (CLRAE).

  

vytisknout  e-mailem