Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

První burza práce proběhla v Karlových Varech

V rámci projektu Asistent prevence kriminality II. proběhla dne 9. 4. 2015 první burza práce v Karlových Varech. Byla první ze série seminářů, realizovaných Ministerstvem vnitra, s cílem představit zkušenosti a náplň práce Asistentů prevence kriminality potenciálním zaměstnavatelům.
 
Asistenti se sami odprezentovali, zhodnotili nabyté zkušenosti z praxe, svoje kvality. Oproti tomu zaměstnavatelé z Karlovarského kraje mluvili o pracovních možnostech, které mohou Asistenti po skončení projektu využít. Jednalo se o 4 bezpečnostní firmy, které zaujala praxe a pracovní nasazení asistentů a již v průběhu semináře byly zmíněny konkrétní pracovní nabídky. Asistenti burzu hodnotili pozitivně ohlasy, zazněly zde nabídky a možnosti od potenciálních zaměstnavatelů.
 
Milan Sivák, zkušený mentor z Rotavy, akci zhodnotil slovy: „Projekt APK, od samého prvopočátku, byl výborný nápad a pochopitelně velká šance pro spousty občanů, včetně těch, o kterých se říká, že jsou nepřizpůsobiví. Jak jsme mohli vidět a také slyšet, žádný z přítomných asistentů nechce svou práci opustit a myšlenka na skutečnost, že by projekt APK byl ukončen, je děsila. Zde bylo jasně vidět, jak projekt zafungoval, a pomyslná podaná ruka byla přijata. Řada asistentů za pomoci MP si v této práci našla zalíbení a není nic lepšího pro člověka, než dělat práci, která jej vskutku baví a má k ní kladný vztah. Můj osobní názor je, že by každé vedení města, pokud bude projekt ukončen, mělo s MP a APK zhodnotit činnost, přínos a pokračovat dále s tak skvělou myšlenkou, protože i široká veřejnost to vnímá jako velkou věc. Pochopitelně je tu i druhá stránka věci, která od začátku říká, že projekt bude jednou ukončen a asistent, který byl na začátku na nějakém bodě, se dokáže dle své vlastní píle a komunikaci posunout kupředu s vědomím, že jednou půjde se získanými zkušenostmi do jiného zaměstnání. Pochopitelně je na každém jednotlivci, jak moc se chce uplatnit na trhu práce a své zkušenosti s komunikací s lidmi, které zde nasbíral, uplatní v jiném novém zaměstnání.“
 
Další burzy práce proběhnou v průběhu 2 měsíců v Ústí nad Labem, Strakonicích, Brně, Frýdku Místku a Pardubicích.
 
 
Bc. Petra Kolářová, koordinátorka projektu

vytisknout  e-mailem