Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Průběh 20. ročníku mezinárodního veletrhu Pragoalarm 2013

Ve dnech 23. až 25. října 2013 se na pražském Výstavišti v Holešovicích uskutečnil jubilejní 20. ročník mezinárodního veletrhu zabezpečení & požární ochrany PRAGOALARM 2013 a 2. ročník veletrhu chytrého bydlení, šetrných budov a Smart technologií PRAGOSMART.
 
Společnost Incheba Praha pořádá veletrh ve spolupráci s Ministerstvem vnitra ČR, které bylo významným partnerem tohoto veletrhu i při všech předcházejících ročnících. Proto také poskytl ministr vnitra ČR záštitu 20. ročníku veletrhu zabezpečení a požární ochrany.
 
 Koncepce jubilejního ročníku PRAGOALARMU navázala na úspěšný model z roku 2012. Konal se uprostřed pracovního týdne, čímž podtrhl své zaměření na profesionály v oboru a potenciální investory z komerční i soukromé sféry. Veletrh dále oslovil zejména realizační/montážní firmy, bezpečnostní a IT manažery firem, odborníky ze stavebnictví, zástupce bezpečnostních služeb a silových složek státu.
 
 
Resortní účast
Ministerstvo vnitra a Policie ČR se na veletrhu prezentovaly spolu se zástupci Cechu mechanických zámkových systémů ve formě Poradenského centra pro veřejnost. Společně s Cechem mechanických zámkových systémů v ČR opětovně propagovali úspěšný preventivní projekt „Bezpečná země“ a svůj dlouhodobý program „Bezpečná lokalita“. Cílem činnosti Poradenského centra bylo poskytnout návštěvníkům inspiraci, rady a základní informace o možnostech zabezpečení a nabídnout ucelený přehled produktů a služeb dostupných na českém trhu. Zástupci z Krajského ředitelství Policie ČR hl. m. Prahy podpořili doporučení na instalaci certifikovaných a schválených výrobků také řadou příkladů dobré praxe ze své činnosti..   
 
I přes jednoznačný trend propojování zabezpečení s IT byl věnován dostatečný prostor pro prezentaci přehlídky mechanických zábranných systémů, které jsou i nadále základním kamenem zabezpečení komerčních i soukromých budov. Tento sektor přináší své novinky a inovaci v podobě mechatronických systémů.
 
 
Hlavní doprovodná akce
Hlavní doprovodnou aktivitu veletrhu připravili odborníci z Úřadu pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ), z Ministerstva vnitra a Policie ČR, z Asociace Grémium Alarm, z České asociace bezpečnostních manažerů a z Cechu mechanických zámkových systémů ČR. Jednalo se o konferenci „Prevence kriminality ve výstavbě“. Jejím obsahem byly odborné prezentace na téma normy prevence kriminality při výstavbě budov a jejich aplikace do běžného života.
 
Více než 70 aktivních účastníků konference obdrželo Sborník technické harmonizace ÚNMZ „Pokyny ke stanovení úrovně zabezpečení objektů a provozoven proti krádežím vloupáním podle evropských norem“. Jde o odborný text, který veřejnost dlouhodobě požaduje pro relevantní orientaci na trhu v oblasti ochrany osob a majetku. Na přípravě publikace se podílelo mnoho odborníků ze státní správy a z odborných asociací či cechů, zastoupených v Poradním sboru pro situační prevenci kriminality ministra vnitra.
 
 
Informuje: JUDr. Tomáš Koníček, odbor prevence kriminality MV ČR, garant resortní účasti na veletrhu, tel.: 974 833 217, e-mail: tomas.konicek@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem