Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Projekt Optima zaujal Evropskou agenturu pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci – zvítězil v národním kole a bude reprezentovat ČR

Velký úspěch si připsalo Ministerstvo vnitra, které obsadilo v národním kole evropské soutěže Správná praxe první místo se svým projektem Optima. Ten se dlouhodobě věnuje péči o zdraví příslušníků bezpečnostních sborů, jejichž zaměstnání vyžaduje velkou psychickou i fyzickou odolnost. Formou cvičení v rámci ozdravných pobytů se tak policisté i hasiči naučí techniky, které pak využívají při výkonu svých náročných pracovních povinností.  

„Projekt Optima funguje pod Zařízením služeb pro Ministerstvo vnitra od roku 2015 a za tu dobu se nám podařilo vyškolit už 1500 příslušníků bezpečnostních sborů. Naším cílem je tento počet dále rozšiřovat, protože se ukazuje, že projekt je v praxi velmi účinný a užitečný,“ uvedl ekonomický náměstek ministra vnitra Jiří Zmatlík.    

Cílem soutěže, která se koná v rámci kampaně Zdravé pracoviště pro všechny bez rozdílu věku, je ocenit mimořádné a inovativní příspěvky k bezpečnosti a ochraně zdraví na pracovišti. Projekt Optima bude reprezentovat Českou republiku v evropské soutěži organizované Evropskou agenturou pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci (EU-OSHA). „Náš projekt se zde utká s konkurencí ze všech členských států Evropské unie. Pokud uspějeme, je šance, že dostaneme příležitost vytvořit centrální metodiku, která přispěje k rozvoji péče o lepší psychickou i fyzickou připravenost příslušníků bezpečnostních sborů všech států EU,“ dodal Jiří Zmatlík.

Více informací o projektu Optima najdete na https://www.zsmv.cz/projekt-optima/.


Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

 

Odkazy do noveho okna

Projekt Optima se stal národním vítězem soutěže "Správná praxe 2016-2017" (obr. I)

Projekt Optima se stal národním vítězem ... 

Detailní náhled

Projekt Optima se stal národním vítězem soutěže "Správná praxe 2016-2017" (obr. II)

Projekt Optima se stal národním vítězem ... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem