Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Prestižní anketa Hasič roku 2014 zná své vítěze

Již po šesté volili hasiči své „NEJ“ – nejlepšího velitele, zaměstnance, kolektiv, ale i „nej“ zásah loňského roku nebo projekt roku. Nejvyšším oceněním je titul Hasič roku. 

V rámci této ankety, která probíhá v řadách příslušníků a občanských zaměstnanců, nominují a hodnotí své kolegy a jejich práci sami hasiči. Letos se sešlo celkem 51 nominací a vítězové v pořadí od 3. místa byli vyhlášeni v kategoriích Zásah roku, Projekt roku, Kolektiv roku, Občanský zaměstnanec roku, Velitel roku a Hasič roku.
 
Slavnostní vyhlášení proběhlo v TOP hotelu v úterý 2. dubna 2015 od 16 hodin. Tituly a ceny předali ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brigádní generál Drahoslav Ryba.
 
Hasičem roku se stal pprap. František Smrž z HZS Kraje Vysočina, jenž poskytl první pomoc pobodané ženě a tím jí zachránil život. Prvenství mezi nominovanými kolektivy získali hasiči ze směny B stanice Ostrava-Fifejdy z HZS Moravskoslezského kraje, kteří výzvou k dárcovství krve a svým příkladem motivovali k následování další.
 
„Hasiči odvádějí perfektní práci, dnes a denně nasazují zdraví i životy, aby ochránili ty naše,“ řekl ministr Milan Chovanec. „Pro mě má smysl bojovat za získání financí, aby hasiči měli nejen důstojnou mzdu, ale také aby mohli mít špičkové vybavení pro výkon své práce, za kterou jim velice děkuji.“
 
Slavnostní akce se účastnilo více než 200 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR, včetně ředitelů jednotlivých HZS krajů a zástupců Ministerstva vnitra.
 
Brig. gen. Ryba ve svém projevu poděkoval všem nominujícím, že si udělali čas, pečlivě sledovali činnost svých kolegů, sepsali nominační zprávy, a vyzdvihli tak jejich vynikající práci. Dále poděkoval i všem hodnotitelům, kteří se probrali více než padesátkou nominací a vybrali dle svého vědomí a svědomí ty nejlepší ve všech sedmi kategoriích. A samozřejmě poblahopřál oceněným k vítězství, i všem, kteří byli nominováni. „Budu rád, když se zde ve zdraví za rok sejdeme a společně znovu oceníme ty, kteří denně zachraňují lidské životy, i všechny ostatní, kteří svou prací přispívají k dobrému jménu Hasičského záchranného sboru České republiky,“ zakončil Drahoslav Ryba své vystoupení.
 
 
Výsledky ankety Hasič roku naleznete v příloze.

vytisknout  e-mailem