Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pracoviště pro zahraniční studenty přivítalo 1000. klienta

Dne 30. 7. 2015 zahájilo v prostorách koleje Komenského Univerzity Karlovy (ulice Hládkov 682/9, Praha 6) svou činnost zcela nové pracoviště odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra, specializované na pobytovou agendu zahraničních studentů vysokých škol v České republice. V pondělí 3. 8. 2015 přivítalo toto pracoviště první desítky studentů ze třetích zemí, kteří mohli v příjemných prostorách univerzitních kolejí podat své žádosti o povolení k pobytu či vyřídit jiné pobytové povinnosti. Včera, 26. 8. 12016, byl odbaven již tisící student, resp. studentka.  

Setkáváme se s velmi pozitivními reakcemi studentů, kteří oceňují zejména  vstřícnost a jazykové dovednosti. K dobré pohodě na pracovišti přispívá rovněž klidné prostředí a odbavování prakticky bez čekání, neboť každý návštěvník musí být předem telefonicky objednán. Jsem rád, že se otevření tohoto pracoviště odboru azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra ukázalo jako velmi dobrý krok,“ řekl první náměstek ministra vnitra Jiří Nováček.
 
Pracoviště se zaměřuje výhradně na studenty - cizince ze třetích zemí, kteří pobývají v Praze a studují zde vysokou školu. Denně se k návštěvě tohoto pracoviště může na tel. čísle 974 820 680 objednat až 200 studentů.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru a public relations

vytisknout  e-mailem