Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Postup atestačního střediska pro elektronické systémy spisové služby při provádění atestace elektronického systému spisové služby, podmínky provádění atestace a výše úplaty za provedení atestace

Ministerstvo vnitra upozorňuje, že vláda České republiky schválila a postoupila Parlamentu návrh novely zákona, který odloží účinnost pravidel atestace elektronických systémů spisové služby na 1. červenec 2023 a zároveň i odloží účinnost povinnosti vykonávat spisovou službu v atestovaných elektronických systémech spisové služby na 1. ledna 2026. Návrh zákona je dostupný zde: https://apps.odok.cz/veklep-detail?pid=ALBSCAYKWFFE.

Ministerstvo vnitra podle tohoto návrhu připraví nová pravidla atestace elektronických systémů spisových služeb do 31. ledna 2023. K objednávkám atestací podaným atestačnímu středisku a k atestacím vydaným před 1. červencem 2023 se podle návrhu novely zákona nebude přihlížet a případné přijaté úplaty za atestace se budou vracet objednateli.

Ministerstvo vnitra proto doporučuje objednatelům, aby důkladně zvážili, zda je pro ně účelné objednávky atestací předkládat, dokud není vydán nový postup navazující na novelu zákona. Případné atesty udělené před přijetím novely totiž budou touto novelou zneplatněny.

Věstník Ministerstva vnitra

  

Oznámení Ministerstva vnitra, kterým se zveřejňuje Postup atestačního střediska pro elektronické systémy spisové služby při provádění atestace elektronického systému spisové služby, podmínky provádění atestace a výše úplaty za provedení atestace (docx, 32 kB)

Testovací sady dokumentů:

  • Sada 1 - příjem dokumentů z informačního systému datových schránek a jejich oběh
    - DOC (31 kB)
    - DOCX (29 kB)
    - PDF (191 kB)
    - TXT (4 kB)
    - XLS (34 kB)
    - XLSX (11 kB)
     
  • Sada 2 - příjem dokumentů prostřednictvím elektronické pošty a jejich oběh
    - PDF (190 kB)
    - RTF (358 kB)
    - XLS (34 kB)
    - XLSX (11 kB)
     
  • Sada 3 - elektronické skartační řízení
    - PDF1 (192 kB)
    - PDF2 (188 kB)
    - PDF3 (192 kB)
     

Testovací spisový a skartační plán:

  

vytisknout  e-mailem