Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pomoc druhým nám není cizí: zaměstnanci sekce pro státní službu Ministerstva vnitra zrealizovali, co slíbili

Dnes proběhlo slavnostní předání pianina značky PETROF Fakultní nemocnici v Motole. Zaměstnanci sekce pro státní službu se v dobrovolné sbírce složili na hudební nástroj. Ve spolupráci se společností Petrof se povedlo proměnit jedno přání v realitu. 

Zaměstnanci sekce pro státní službu se rozhodli vybrat prostředky k zajištění potřebného „vybavení“ pro nemocnici. Cílem všech zaměstnanců sekce bylo pomoci zlepšit péči poskytovanou pacientům a podpořit lékařský a ošetřovatelský personál v jejich úsilí o poskytování nejlepší péče. „Pianino bude sloužit v centru následné péče, kde již několik let probíhají hudební odpoledne, která jsou pacienty centra hojně navštěvována. Naším cílem bylo přinést do života pacientů radost. A to se nám povedlo,“ uvedla personální ředitelka sekce pro státní službu Martina Postupová.

Slavnostní předání proběhlo za přítomnosti Jindřicha Fryče, nejvyššího státního tajemníka, Martiny Postupové, personální ředitelky sekce pro státní službu, a Miloslava Ludvíka, ředitele Fakultní nemocnice v Motole. „Jsem velmi rád, že se nám sbírka podařila. Chci moc poděkovat nejen svým kolegům za ochotu se angažovat, ale také paní jednatelce Zuzaně Ceralové Petrofové, že tu cestu šli s námi a že jsme mohli vytvořit společný zážitek solidarity a pomoci těm, kteří to potřebují,“ sdělil nejvyšší státní tajemník Jindřich Fryč.

Centrum následné péče je pracoviště, které za plného provozu poskytuje téměř 300 lůžek pro dlouhodobě nemocné pacienty. Jedná se o pacienty, kteří jsou po úraze, operaci nebo jiném závažném onemocnění a přicházejí do centra k doléčení, zlepšení kondice a rehabilitaci, přičemž se nejedná pouze o lidi ve starším či pokročilém věku. „Velmi mě těší solidarita a podpora, kterou projevili zaměstnanci sekce pro státní službu. Je důkazem nejen jejich štědrosti, ale i uvědomění si důležitosti poskytování podpory pacientům centra následné péče. Věřím, že tento dar bude mít dlouhodobý pozitivní vliv a přinese našim pacientům mnoho radosti a povzbuzení,“ řekl Miloslav Ludvík, ředitel Fakultní nemocnice v Motole.

„Jsme vděční za velkorysý dar. Hudba má pro naše pacienty velký význam a podstatně přispívá k jejich emocionální pohodě, pomáhá jim naladit se optimisticky i v obtížných chvílích a to je velkým přínosem i pro zdravotnický personál,“ dodala Lucie Kubová, vrchní sestra LDN – Centra následné péče.

Podrobnější informace o Centru následné péče FN Motol:
www.fnmotol.cz/kliniky-a-ambulance/kliniky-dospela-cast/ldn-centrum-nasledne-pece/
27. 3. 2024

vytisknout  e-mailem