Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Policejní akce potvrdila, že ČR není a ani se pro nelegální migranty nestává tranzitní zemí

„V předchozích dvou dnech policisté provedli rozsáhlou celorepublikovou akci Koridor, na jejíž realizaci jsme se dohodli s policejním prezidentem. Tato akce, která byla zaměřená na zjištění a ověření aktuálního stavu nelegální migrace v ČR, potvrdila, že Česká republika v žádném případě není a ani se pro nelegální migranty nestává tranzitní zemí.  

Během masivní akce všech 14 krajských ředitelství a dopravní policie, do které se zapojilo 1000 policistů, v kontrolovaných místech nezaznamenala žádné migranty, kteří by v souvislosti se současnou migrační vlnou přes ČR nelegálně tranzitovali. Policie naopak zadržela 50 cizinců, kteří porušili pobytový režim či u nás např. pobývali načerno, a s těmi je zahájeno řízení o vyhoštění.

Naprosto jasně se tak potvrdila naše slova, že ČR díky svému důslednému a odpovědnému postupu není pro nelegální migranty a pašeráky využívanou destinací. Dezinformace, které se na toto téma počátkem května objevily v německém tisku, tak definitivně nejsou ničím jiným než nepravdivou poplašnou zprávou. Přesto však stále trvá dlouhodobá zvýšená hlídková činnost na česko-rakouské hranici, kterou jsme z důvodu prevence rozšířili také na hranici česko-slovenskou. Současná policejní opatření jsou tak adekvátní, přesto jsme v případě nutnosti připraveni je okamžitě posílit.“



Milan Chovanec
ministr vnitra

vytisknout  e-mailem