Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Podpora zapojení do komunitárních programů - rok 2010

Za účelem zvýšení účasti tuzemských subjektů v projektech financovaných z komunitárních programů v oblasti informační společnosti vyhlašuje Ministerstvo vnitra 2. ročník programu „Podpora zapojení do komunitárních programů“, jehož cílem je finančně motivovat české subjekty, zejména orgány veřejné správy, neziskové organizace a malé a střední podniky, k zapojení do jednotlivých evropských projektů, resp. být iniciátorem těchto projektů. Finanční podporu je možné získat na formování konsorcia za účelem předložení projektu, zapojení do vznikajícího konsorcia stejně jako na úhradu nákladů souvisejících s činností konsorcia a účasti v projektu. 

Komunitární programy Evropské komise (dále jen „EK“) patří mezi nástroje prohlubování vzájemné spolupráce a řešení společných problémů členských zemí EU ve specifických oblastech.
 
Cílem iniciativy Ministerstva vnitra je motivace tuzemských subjektů při účasti v komunitárních programech v oblasti informační společnosti. Účast v  projektech podporovaných z komunitárních programů umožní nejen plnění cílů stanovených v evropských dokumentech, ale i zapojení ČR do významných evropských projektů zaměřených na informační společnost, eGovernment či eInclusion. Zapojení do jednotlivých projektů pak umožní českým subjektům propojení se systémy v jiných členských zemích EU, výměnu zkušeností na evropské úrovni včetně transferu technologií a know-how. Zapojení českých subjektů do evropských projektů tak rovněž pomůže ke zlepšení konkurenceschopnosti ČR jako celku, zvýšení efektivity veřejné správy či snížení administrativní zátěže za pomoci ICT a moderních služeb eGovernmentu.

 

Odbor koncepce a koordinace ICT ve veřejné správě, 1.7.2010 

 

vytisknout  e-mailem