Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Pilotní kurz průběžného vzdělávání asistentů prevence kriminality

Odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra podporuje v roce 2013 celkem 140 asistentů prevence kriminality ve 46 obcích. Naším záměrem je zajistit co možná nejlepší podmínky pro výkon činnosti asistentů, mezi které patří jejich odpovídající odborné vzdělání. Rozhodli jsme se vyzkoušet navazující (průběžné) vzdělávání pro asistenty prevence kriminality a navázat tak na standardizované vstupní vzdělávání asistentů v délce 16 hod. a zároveň reagovat na potřebu městských policií i asistentů samotných. Záměr realizovat tento pilotní kurz byl schválen Republikovým výborem pro prevenci kriminality dne 30. října 2013.  
 
 Pro realizaci pilotního kurzu byl vybrán dlouhodobý ředitel Městské policie Děčín, který je zároveň odborník na vzdělávání dospělých a také má se zaměstnáváním asistentů nejdelší zkušenosti (již od roku 2009).
 
Pilotní kurz proběhl na přelomu listopadu a prosince 2013 a zúčastnilo se jej 37 asistentů rozdělených do tří skupin: 1) začátečníci, 2) zkušení asistenti a 3) asistenti zapojení do projektu, který je podporován v rámci OPLZZ.
 
Vyhodnocení kurzu a výukový materiál použitý při vzdělávání naleznete v příloze. Odbor prevence kriminality hodnotí kurz jako úspěšný a s akceptací doporučení a závěrů uvedených v hodnocení jej doporučuje obcím k absolvování.
 
 
18. prosince 2013, Mgr. Radek Jiránek, vedoucí oddělení preventivních programů, dobrovolnické služby a lidských práv, Odbor prevence kriminality MV, tel.: 974 833 797, email: radek.jiranek@mvcr.cz  
 

vytisknout  e-mailem