Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

One man show Jana Zabystřana aneb Medailové žně českého sjezdaře na univerziádě v Lake Placid

Pocity soupeřů v momentě, kdy na startovní listině spatřili jeho jméno, by šlo odhadnout asi jen velmi těžko. Ale zřejmě se ihned po zaostření na těch 12 písmen se zvláštním znakem nad r všem vyrojila stejná otázka. Kdo tedy bude až druhý? Jan Zabystřan prostě na Zimních univerzitních světových hrách 2023 v dalekém Lake Placid neměl konkurenci! 

Tři zlata a jeden bronz. Úspěch, na který bude jistě i sám čtyřiadvacetiletý účastník dvou olympijských her ještě dlouho vzpomínat. Rutina? Kdepak. Každá z vydřených medailí je neuvěřitelně cenná a Olymp Centrum sportu Ministerstva vnitra nemůže být pyšnější, že má v řadách takového závodníka!

„Vidět na tom vyhlášení znovu českou vlajku, to je krásný pocit. Pocit, pro který tento sport děláme. Takže za to jsem velmi rád.“ Popisuje pocity chomutovský rodák, který v americkém městečku Lake Placid, kde se v minulosti již dvakrát konaly olympijské hry, ovládl obří i superobří slalom a slalom. Aby se neřeklo, alespoň jedno zlato přenechal i jiným. To, když v alpské kombinaci vybojoval bronz. Suverénně se tak stal nejúspěšnějším českým reprezentantem v národní výpravě. I ta se má ale čím chlubit! S celkovým počtem 12 získaných cenných kovů Češi zdvojnásobili výkon z předchozí univerziády v Krasnojarsku před čtyřmi lety.

Foto: instagram.com/janzaby

Odkazy do noveho okna

zaby_insta

zaby_insta 

Detailní náhled

zabystran

zabystran 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem