Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Olymp Centrum sportu Ministerstva vnitra

logo Olymp.jpg

Ředitel: JUDr. Bc. Michal Volf

OLYMP CENTRUM SPORTU MINISTERSTVA VNITRA
Za Císařským mlýnem 1063
170 06 Praha 7
tel.: 974 846 201
e-mail: olymp@mvcr.cz
datová schránka: zx5ks9a
https://www.olympcsmv.cz/

S platností od 1. ledna 2009 se odbor sportu Ministerstva vnitra transformoval na samostatnou organizační složku státu, čímž vzniklo Centrum sportu Ministerstva vnitra. Ke dni 19. prosince 2016 byla změněna zřizovací listina a název zní OLYMP CENTRUM SPORTU MINISTERSTVA VNITRA.

Prvořadým úkolem této organizace je, v souladu se zákonem o podpoře sportu č. 115/2001, zabezpečení přípravy sportovců ke státní sportovní reprezentaci v následujících sportovních odvětvích: atletika, box, cyklistika, moto, plavání, střelba broková, střelba kulová, tenis (tenis, stolní tenis, badminton), volejbal, vzpírání a box, úpolové sporty (zápas, judo a taekwondo), biatlon a různé sporty. V posledně zmiňovaných je zabezpečována příprava vynikajících jedinců – sportovců, jejichž sportovní odvětví nejsou ve struktuře OLYMP CS MV přímo zastoupena. Oddělení různé sporty bylo rozděleno na různé sporty letní (sportovní lezení, skateboard, jachting, sportovní gymnastika, veslování, skoky na trampolíně, basketbal a cyklistika handicapovaných) a různé sporty zimní (alpské lyžování, rychlobruslení, boby, freeski, mogul skiing, snowboard a skeleton). Sportovci OLYMP CS MV jsou zařazeni v kategoriích instruktor sportu, DPČ a smluvní sportovec. Jejich příprava probíhá na profesionální úrovni pod odborným trenérským vedením, dále je zajišťováno lékařsko-pedagogické sledování i materiální zabezpečení.

Sídlem OLYMP CS MV je areál Ministerstva vnitra v pražské Stromovce, kde se nacházejí oddělení atletiky, tenisu, vzpírání, úpolových sportů a různých sportů letních a různých sportů zimních. Oddělení volejbalu sídlí v Přípotoční ul. v Praze-Vršovicích, oddělení moto má svůj domovský stadion ploché dráhy na Markétě v Praze-Břevnově. Dislokovaná pracoviště OLYMP CS MV jsou: oddělení boxu v Ústí nad Labem, cyklistiky v Hradci Králové, plavání a brokové střelby v Brně, kulové střelby v Plzni a biatlonu v Jablonci nad Nisou.

OLYMP CS MV se podílí na koordinaci resortního sportu, organizaci celostátních policejních mistrovství i mezinárodních soutěží konaných v ČR a vytváří podmínky pro sportovní aktivity policistů, rozvíjející jejich fyzickou zdatnost potřebnou k výkonu služby. V případě potřeby umožňuje a zabezpečuje sportovní činnost zaměstnanců Ministerstva vnitra.

  


1. ledna 2024

vytisknout  e-mailem