Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví umožňující návrat ze Spojeného království leteckou cestou

Podle ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví je od 23. prosince 2020 od 12:00 hod. pro vymezené kategorie osob (viz níže) možný návrat ze Spojeného království Velké Británie a Severního Irska leteckou cestou. 

Ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví

Cestující musí před nástupem do letadla leteckému dopravci předložit potvrzení akreditované laboratoře o negativním výsledku antigenního nebo RT-PCR testu, který byl proveden na území Spojeného království Velké Británie a Severního Irska nejpozději 72 hodin před odletem. Platí pro:

  1. občany České republiky s obvyklým bydlištěm v České republice nebo jejich rodinné příslušníky, kteří je doprovázejí,

  2. občany Evropské unie s vydaným potvrzením o přechodném pobytu na území České republiky nebo s povolením k trvalému pobytu na území České republiky nebo jejich rodinné příslušníky, kteří je doprovázejí,

  3. držitele platného dlouhodobého víza, průkazu o povolení k dlouhodobému nebo trvalému pobytu na území České republiky vydaných Českou republikou,

  4. ostatní cizince, pokud přes území České republiky pouze letecky tranzitují nebo přestupují na navazující let ze stejného letiště, a to do 12 hodin od příletu.

Opatření neplatí pro osoby, které ve Spojeném království jen tranzitují. Všichni cestující však musí zároveň splňovat podmínky vstupu na území České republiky podle příslušného ochranného opatření Ministerstva zdravotnictví.

  


22. prosince 2020

vytisknout  e-mailem