Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Neformální Rada ministrů pro telekomunikace a informační společnost

Náměstkyně ministra vnitra pro evropské záležitosti Lenka Ptáčková Melicharová a náměstek ministra vnitra pro informatiku Jaroslav Chýlek se ve dnech 18. – 20. dubna 2010 zúčastní neformální Rady ministrů pro telekomunikace/informační společnost v Granadě ve Španělsku.  

Jednání se uskuteční pod vedením španělského předsednictví a řídit ho bude španělský ministr pro průmysl, turistický ruch a obchod Miguel Sebastián Gascón. V Granadě bude poprvé představena tzv. Digitální strategie. Nová strategie nahradí současnou strategii „i2010 – Evropská informační společnost pro růst a zaměstnanost“ a měla by nastínit hlavní směry vývoje informační společnosti v Evropě na dalších pět let.
 
Z klíčových dokumentů bude nová strategie vycházet rovněž ze strategie EU2020 přijaté letos na jaře. Z politického hlediska a dalšího směřování ICT bude nejdůležitější část jednání Rady představovat přijetí „Ministerské deklarace z Granady“ (tzv. Granada Declaration). Tato deklarace by měla být mezníkem ve vývoji nových digitálních strategií a měla by podpořit cíle Evropské komise zejména v rámci nové Digitální Agendy.

vytisknout  e-mailem