Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mistrovství České republiky v badmintonu 2013

Od 1.2. do 3.2.2013 se v Mostě konalo mistrovství České republiky v badmintonu 

Nominovaných bylo 26 nejlepších singlistek z Čech a Moravy, které chtěly o titul mistryně ČR v badmintonu za rok 2013 bojovat. Kristína Gavnholt (rozená Ludíková) dorazila do Mostu už ve čtvrtek, přímo z Centra sportu Ministerstva vnitra, aby se v tréninku na turnaj dobře připravila a zvykla si na novou sportovní halu v Mostě.
V prvním zápase nastoupila proti plzeňské hráčce Veronice Ublové, kterou zdolala v poměru 21:12 a 21:10. V dalším zápase ji čekala Martina Vacková, která do turnaje vstupovala z pozice 6. nasazené hráčky. Tu Kristína porazila ve dvou setech 21:9 a 21:8. Ve třetím zápase ji čekala ostravská pátá nasazená hráčka Kateřina Tomalová. První set byl velmi vyrovnaný, ale v závěru Kristína prokázala své zkušenosti a vyhrála v poměru 21:16. Druhý set nebyl o nic lehčí, ale výsledek 21:11 už byl přesvědčivější. Poslední den mistrovství čekalo na Kristínu finále. V městské sportovní hale se sešlo na 500 diváků a Kristína nastupovala na zápas před televizními kamerami v 10.00 hodin. Finále bylo velmi vyrovnané a Lucie Černá, hráčka Českého Krumlova, měla doslova ve všem štěstí. Mnoho riskantních úderů jí dlouho vycházelo. Kristíně se nakonec podařilo vyhrát ve dvou setech 21:19 a 21:18. Tímto vítězstvím získala turnajové prvenství a stala se mistryní České republiky v badmintonu žen pro rok 2013, čímž obhájila loňský titul.
Výborně připravený a bezchybně zorganizovaný turnaj, který proběhl pod záštitou primátora města Mostu, se tak stal ozdobou letošní turnajové sezony. Kristína Gavnholt, členka Centra sportu Ministerstva vnitra, opět dokázala, že je v současné době dobře připravená a po 5. místě na mistrovství Evropy v loňském roce a účasti na LOH 2012 v Londýně se jí pro letošní rok podařilo titul mistryně ČR získat.
Srdečně  blahopřejeme.
 
 
Autorem příspěvku pro stránky Centra sportu Ministerstva vnitra je Petr Ludík.

Kristina Gavnholt.jpgKristina Gavnholt.jpg

vytisknout  e-mailem