Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Ministr vnitra a policejní prezident jednali o policejních opatřeních v souvislosti s migrační krizí

Ministr vnitra Milan Chovanec se dnes, ve středu 17. června 2015, sešel s policejním prezidentem brig. gen. Tomášem Tuhým. Tématem operativně svolané schůzky byla opatření policie k zajištění bezpečnosti v souvislosti s migrační vlnou v Evropě. 

Dnešní schůzka bezprostředně navazovala na včerejší schůzku ministrů vnitra EU v Lucemburku. „Chtěl jsem se přesvědčit a zároveň ujistit veřejnost, že Policie České republiky je na různá rizika týkající se nelegální migrace na našem území připravena,“ uvedl Milan Chovanec.
 
Dle policejního prezidenta brig. gen. Tomáše Tuhého  policie v minulých týdnech zintenzivnila činnost při odhalování případů nelegální migrace. „Máme připravené postupy reagující na možné scénáře vývoje v oblastech jako je migrační vlna velkého rozsahu, záchyt většího počtu migrantů apod. V tuto chvíli již policie přijala opatření ve vztahu k nelegální migraci především na krajských ředitelstvích sousedících s Rakouskem,“ doplnil policejní prezident.
 
Brig. gen Tomáš Tuhý ministra vnitra informoval, že na samotných opatřeních se podílejí policisté cizinecké, pořádkové, dopravní i kriminální policie. Kontroly policistů s cílem zachytit případy nelegální migrace probíhají především na vytipovaných silničních tazích a vlakových spojích, ale také na příjezdu do České republiky. Obdobná aktivní a kontrolní opatření přijímá policie také na hranicích i mimo hlavní tahy.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations 

vytisknout  e-mailem