Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Milan Chovanec ve Zlíně podpořil posílení kamerového systému v příhraničí

Ministr vnitra Milan Chovanec dnes, ve čtvrtek 5. června 2014, během návštěvy Zlínského kraje mj. podpořil snahy místní policie o posílení kamerového systému v příhraničních oblastech kraje. Ujistil také představitele regionů, že stát s nimi počítá jako s partnery při jednáních o podobě veřejné správy.  

Milan Chovanec během pracovní cesty do Zlínského kraje navštívil např. místní hasiče nebo policejní školu v Holešově. Spolu s policejním prezidentem plk. Tomášem Tuhým jednal s vedením policie Zlínského kraje o tom, v čem všem by mohl stát kraji v otázce bezpečnosti pomoci. „Krajští policisté ve Zlíně přišli s tím, že by rádi posílili kamerový systém v příhraničních oblastech jejich kraje. Vzhledem k tomu, že mám zkušenosti s kamerovým systémem v příhraničí v Plzeňském kraji, kde se systém osvědčil při boji s krádežemi aut i s drobnou kriminalitou, uložil jsem policejnímu prezidentovi, aby možnost kamerového systému v příhraničí Zlínského kraje analyzoval,“ uvedl ve Zlíně Milan Chovanec s tím, že policejní prezident spolu s šéfem policie Zlínského kraje plk. Bedřichem Koutným současně připraví záměr, v kterých místech, v jakém počtu a za jakých podmínek by kamery případně mohly být nainstalovány. 
 
Kraje jako partner státu
Delegace Ministerstva vnitra se setkala také s hejtmanem Zlínského kraje Stanislavem Mišákem, primátorem města Zlín Miroslavem Adámkem a dalšími starosty měst Zlínského kraje. Jednali spolu převážně o spolupráci státní správy se samosprávou. Milan Chovanec regiony ujistil, že je Ministerstvo vnitra chápe jako naprosto klíčové partnery při reformě veřejné správy a že stát v této oblasti rozhodně nebude dělat žádné zásadní změny bez projednání se zástupci samospráv. Cením si toho, že snaha jednat a spolupracovat je z obou stran. I z tohoto důvodu proto považuji setkání s ministrem vnitra za velmi užitečné,“ doplnil hejtman Zlínského kraje Stanislav Mišák.
 
Zítra, v pátek 6. června 2014, navštíví Milan Chovanec spolu se svým prvním náměstkem Janem Sixtou, policejním prezidentem plk. Tomášem Tuhým a generálním ředitelem HZS brig. gen. Drahoslavem Rybou Moravskoslezský kraj. S moravskoslezskými zástupci budou mj. jednat o boji s drogovou kriminalitou, extremismem či s fotbalovým násilím.
 
 
Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem