Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Milan Chovanec navštívil Ústecký kraj. Sešel se s policisty, hasiči i zaměstnanci pošty

Ministr vnitra Milan Chovanec dnes, 26. září 2014, zavítal do Ústeckého kraje, kde se sešel se starosty obcí, policisty a hasiči. Ujistil také zaměstnance pošty, že je proti privatizaci podniku. 

V rámci pracovní návštěvy Ústeckého kraje zavítal ministr vnitra Milan Chovanec do Děčína a Ústí nad Labem. Sešel se starosty obcí, vedením policie a hasičů Ústeckého kraje a řadovými policisty. Ministr se všemi hovořil o aktuálních tématech, které trápí ústecký region, včetně bezpečnostní situace. V přehledu rizikovosti se kraj mj. opakovaně objevuje na prvním místě. „K vyřešení je nutné zapojení nejen Ministerstva vnitra a policie, ale také místních úřadů. Důležité je, aby policisté byli v ulicích vidět, působili tam, kde je potřeba, a aktivně a rázně řešili možné problémy. Věřím, že se postupně podaří situaci stabilizovat a zlepšit,“uvedl ministr Chovanec. Obce Ústeckého kraje aktivně využívají možnosti nabízené Ministerstvem vnitra a realizují preventivní aktivity v rámci Programu prevence kriminality.
 
V Jateční ulici v Ústí nad Labem si ministr vnitra prohlédl logistické centrum České pošty a poté se sešel i s řadovými zaměstnanci. Opětovně je ujistil o tom, že premiér Bohuslav Sobotka i on jsou pro zrušení transformace podniku. „Žádáme zastavení transformace a jasnou definici toho, že pošta zůstane státním podnikem. Pokud chceme, aby Česká pošta nerušila pobočky a byla i nadále vyslancem státu i ve venkovských oblastech, musíme jako stát poště také zaplatit za služby, které po ní požadujeme,“ doplnil ministr s tím, že se bude snažit prosadit, aby stát přispíval poště na provozování tzv. univerzální služby.
 
 

Lucie Nováková
ředitelka odboru tisku a public relations

vytisknout  e-mailem