Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní veletrh PRAGOALARM / PRAGOSEC 2011 se pomalu blíží

Přípravy na již 18. ročník mezinárodního veletrhu zabezpečovací techniky, systémů a služeb, požární ochrany a záchranných zařízení PRAGOALARM / PRAGOSEC 2011, který se uskuteční ve dnech 17. až 19. února 2011 na Výstavišti v Praze – Holešovicích jsou v plném proudu.

Veletrh se uskuteční v souběhu s dalšími prestižními veletrhy PRAGOINTERIER - NEW DESIGN, PRAGOOFFICE, BYDLENÍ a PANELOVÝ DŮM, což pro vystavovatele představuje příležitost oslovit novou zajímavou cílovou skupinu návštěvníků, jako jsou projektanti, architekti a další odborníci ze stavebního průmyslu. Ve spolupráci s odbornými partnery se intenzivně pracuje na atraktivním doprovodném programu, který bude akcentovat nejen témata veletrhu Pragoalarm / Pragosec, ale i všech souběžných veletrhů.

Jako odborný doprovodný program veletrhu se připravuje mezinárodní konference ke kamerovým systémům, která by se měla konat první den veletrhu, tedy 17. 2. 2011 od cca 09.30 do 13.00 v budově Ministerstva vnitra na Letné v Praze 7. Partnery konference předběžně budou: Ministerstvo vnitra ČR, Policie ČR, Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm a pořádající veletržní agentura Incheba Praha. Ze zahraničí vystoupí zástupci sítě EFUS (European Forum for Urban Security). Hlavní téma bude "Městské kamerové dohlížecí systémy a ochrana osobních údajů"; z pohledu EU, zástupců EFUS, Mezinárodní deklarace ke kamerovým systémům přijatá v rámci EFUS, pohledy jednotlivých subjektů z ČR, výměna dobré praxe a zkušeností.

Organizátor veletrhu společně se sdružením AMBO, Svazem podnikatelů ve stavebnictví a NBÚ dále připravuje odbornou konferenci s názvem „Bezpečnostní systémy a požární ochrana v objektech pozemního stavitelství“, kde hlavním tématem bude: Integrace bezpečnostních a řídících systémů, moderní požární ochrana budov aj. Univerzita Tomáše Bati zajistí seminář s názvem „Ochrana kritické infrastruktury ČR jako nová výzva pro soukromé bezpečnostní služby“.

Zajímavý bude i doprovodný program určený především pro širokou veřejnost. Ministerstvo vnitra a Policie ČR společně s hlavními partnery (Asociace technických bezpečnostních služeb Grémium Alarm, Česká asociace pojišťoven a Městská policie Praha, jako zástupce obecních a městských policií) na veletrhu představí preventivní projekt „Rok zabezpečení vozidel“, jehož cílem je přispět ke zlepšení prevence majetkové kriminality v oblasti automobilů.

Na veletrhu proběhnou i workshopy určené návštěvníkům souběžných veletrhů bydlení na téma „Zabezpečení a požární ochrana domů a bytů“. Veletrh PRAGOINTERIER pro změnu připravuje blok přednášek např. o využití solárních panelů v domácnostech a úspoře energie. Resort ministerstva vnitra bude též zastoupen na výstavní ploše společným stánkem, kde bude zejména probíhat informování veřejnosti o legálních způsobech a možnostech ochrany před majetkovou trestnou činností.

Se zvýšeným zájmem veřejnosti ovšem počítají i ostatní vystavovatelé veletrhu Pragoalarm/Pragosec a přizpůsobují tomu své expozice a plánované aktivity. Další podrobné informace lze získat na www.pragoalarm.cz

 

Informuje: JUDr. Tomáš Koníček z odboru prevence kriminality MV ČR, tel.: 974 833 217, E-mail: sekropk@mvcr.cz, 18. 11. 2010

vytisknout  e-mailem