Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Mezinárodní cyklistický závod Vysočina Tour

O víkendu proběhl tradiční letní mezinárodní etapový závod Vysočina Tour 2012 v okolí Bystřice nad Pernštejnem a Žďáru nad Sázavou. Závod byl sestaven ze čtyř etap a jedné časovky a účastnily se ho týmy z České republiky, Německa a Holandska. 

Hned v první etapě se povedl ve skupině únik sportovci Josefu Hoškovi, který byl na cílové pásce proměněn ve vítězství, kterým si tým hned od první etapy zajistil dres vedoucího jezdce závodu.

Druhý den 
se povedlo uniknout sedmičlenné skupině, v níž jela trojice Kozubek, Bucháček, Hudeček. V posledním okruhu se jako nejsilnější ukázali Kozubek s Bucháčkem. Na první místo se nakonec dostal Stanislav Kozubek, kterého jako třetí doplnil Tomáš Bucháček a posunul se tak do čela průběžného hodnocení.ěla na programu hned dvě etapy dopolední okruhy u Žďáru nad Sázavou a odpolední časovku. I v dopolední části se povedl únik dvojici našich jezdců - Františka Paďoura a Josefa Hoška, kteří po finiši obsadili první a třetí místo. Odpolední časovka měla utvrdit dominanci týmu na tomto závodě, což se také povedlo. Na trase dlouhé 18 km zvítězil s náskokem 12 vteřin, před týmovým kolegou Hoškem, Stanislav Kozubek, který si také oblékl dres vedoucího jezdce celého závodu. Za ním pak se umístili Bucháček, Hudeček a Hošek.čném hodnocení nakonec zvítězil Stanislav Kozubek, druhý byl Tomáš Bucháček, třetí Jiří Hudeček, čtvrtý Josef Hošek, šestý František Paďour. Jmenovaní sportovci CS MV se podíleli s náskokem 35:25 na vítězství v soutěži družstev, v bodovací soutěži byl první Tomáš Bucháček, druhý Josef Hošek a třetí Stanislav Kozubek a ve vrchařské soutěži byl třetí Josef Hošek.

Sobota m

V kone

 

Centrum sportu MV, 7. 8. 2012

vytisknout  e-mailem