Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

ISSS 2009 - konference "Internet ve státní správě a samosprávě"

Hradec Králové, kongresové centrum Aldis, 6. - 7.4.2009 

 

Komentář k videu v textové podobě:

 

Ve dnech 6 a 7 dubna se v Hradci Králové uskutečnil dvanáctý ročník konference internet ve státní správě a samosprávě. Tentokrát se nesl hlavně ve znamení datových schránek a Předsednictví ČR Radě EU. Letošní ročník opět překonal ten loňský. V průběhu dvou dnů oficiálního programu konference se zaregistrovalo téměř 2500 účastníků, uskutečnilo se více než 250 přednášek a prezentací a ve výstavní části se představilo přes 110 vystavovatelů.
Zajímavé bylo hned slavnostní zahájení konference v pondělí dopoledne. Na něm byl jedním z hlavních řečníků Náměstek ministra vnitra Zdeněk Zajíček, který se zaměřil na aktuální úkoly rozvoje eGovernmentu
 
Mgr. Zdeněk Zajíček: „Ten projekt není jednoduchý, je dlouhodobý. My všichni musíme pro úspěch takového projektu udělat maximum, včetně osobního nasazení. Nemusí se vše povést, nemusí být vše dokonalé. Ale víra v to, že existují lidé,  kteří jsou schopni napříč politickým spektrem pomoci rozvoji elektronických služeb státu a společnosti vůbec mne vede k tomu, že se nebojím toho, že se nám to nepovede. Já vám věřím. Děkuji vám za pozornost."
 
Bohatý program ISSS 2009, na jehož přípravě se výrazně podílelo MV ČR, navázal na předchozí ročníky a naprostá většina přednášek a prezentací se detailně věnovala aktuálním otázkám rozvoje eGovernmentu v České republice včetně nové "elektronické" legislativy, základních registrů, informačního systému datových schránek a všech souvisejících záležitostí. Dodejme ještě,  že příští ročník konference internet ve státní správě a samosprávě se uskuteční ve dnech 12.–13. dubna 2010 opět v kongresovém centru Aldis v Hradci Králové.

vytisknout  e-mailem