Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Instituce

Instituce

Ministerstvo dopravy
Jedním ze stěžejních partnerů Ministerstva vnitra v oblasti bezpečnosti silničního provozu je Ministerstvo dopravy.

Rada vlády České republiky  pro bezpečnost silničního provozu
Rada vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu  byla  zřízena usnesením vlády č. 833 ze dne 1. září 2004. Rada vlády České republiky pro bezpečnost silničního provozu je stálým poradním orgánem vlády a vrcholným koordinačním orgánem v oblasti bezpečnosti silničního provozu. Předsedou Rady je ministr dopravy, místopředsedou Rady je I. náměstek ministra vnitra.  Na činnosti Rady se podílí i náměstek policejního prezidenta.   
 
Nadace BESIP
Nadace BESIP byla zřízena usnesením vlády č. 834 z 1. září 2004. Zřizovatelem Nadace BESIP je Ministerstvo dopravy. Zástupce Ministerstva vnitra je podle Zakládací listiny jedním z obligatorních členů Správní rady Nadace BESIP.

Policie ČR
Policie ČR zastává důležitou roli  v oblasti dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu, odhalování přestupků a trestných činů proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, šetření dopravních nehod i v oblasti prevence a poskytování dopravních informací. 

Muzeum Policie ČR
Muzeum Policie ČR se (kromě jiné činnosti) dlouhodobě intenzívně věnuje i dopravní výchově. V rámci Muzea bylo zřízeno Centrum dopravní prevence, jehož cílem je  vytvořit základnu pro získávání a další rozšiřování informací o osvědčených postupech prevence dopravních nehod a provádět dopravní výchovu formou blízkou cílovým skupinám.  Projekt Centra byl místopředsedou Evropské komise zodpovědným za dopravu, panem Jacquesem Barrotem, a týmem Evropské charty bezpečnosti silničního provozu  vybrán mezi 35 nejlepších projektů prezentovaných v rámci Charty a  následně ohodnocen  jako nejlepší projekt v kategorii instituce za rok 2007.
 

vytisknout  e-mailem