Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Informace o zjištěných konkrétních projevech náboženského radikalismu a extremismu na internetu, především ze strany muslimské komunity na území České republiky

Č.j.: MV-19990-2/OBP-K-2012 

V souvislosti s Vaší žádostí o poskytnutí informace podané na základě ustanovení zákona č. 106/1999 Sb., ve znění pozdějších předpisů, k předmětu dotazu cit.: "Žádám o informace o zjištěných konkrétních projevech náboženského radikalismu a extremismu na internetu, především ze strany muslimské komunity na území České republiky.", sdělujeme následující:
Materiály, obsahující informace týkající se radikalismu a extremismu, včetně pravidelných zpráv o jeho projevech na internetu poskytnutých ze strany Bezpečnostní informační služby, naleznete na internetových stránkách Ministerstva vnitra.

Ministerstvo vnitra ze své působnosti řeší problematiku extremismu na strategické a metodické úrovni. Shromažďováním a analýzou konkrétních projevů extremismu a radikalismu se zabývá Policie ČR, případně Bezpečnostní informační služba. Na tyto je třeba se obracet se žádostmi, které se týkají těchto konkrétních projevů.

vytisknout  e-mailem