Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Fotbalový šampionát byl oficiálně zahájen

Policisté se chystají na první zápasy ve skupinách  

V kongresovém centru pražského hotelu Pyramida bylo v pondělí 23. června 2014 slavnostně zahájeno 16. policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů, které pořádá Unie tělovýchovných organizací Policie ČR, sportovní svaz policistů a hasičů (UNITOP ČR) z pověření Evropské policejní sportovní unie (USPE). 
 
Všechny přítomné uvítal viceprezident UNITOP ČR Josef Haupt, který je rovněž členem výkonného výboru USPE. „Za celý organizační tým vás všechny co nejsrdečněji vítám v Praze, přeji vám hodně štěstí a příjemný pobyt v naší hlavní metropoli,“ uvedl Josef Haupt. Vyjádřil rovněž přání, aby tato akce přispěla k navázání nových přátelství mezi policisty jednotlivých zemí.
 
Prezident UNITOP Vladislav Husák pozdravil sportovce nejen jménem svým, ale také jménem policejního prezidenta Tomáše Tuhého. „Jsem velice rád, že se tato významná sportovní akce koná právě v Praze. Český realizační tým udělal vše proto, aby vám po materiální i technické stránce vytvořil ty nejlepší podmínky a zajistil tak klidný průběh šampionátu,“ řekl Vladislav Husák a popřál všem týmům hodně štěstí a pěknou hru v duchu fair play.    
 
Technický delegát USPE Ivar Toressen z Norska připomněl, že fotbal má v rámci USPE dlouholetou tradici a drží prvenství i co do počtu uspořádaných šampionátů. „První policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů se konalo již v roce 1952 v Anglii. Letos přádáme již 16. v pořadí,“ uvedl Ivar Toressen a dodal, že historicky nejúspěšnější zemí je Německo. Fotbalisté Německa se pyšní deseti tituly mistrů Evropy a i letos patří k favoritům šampionátu společně s týmem Francie, který je úřadujícím mistrem Evropy z roku 2010. „Ambice na úspěch máte všichni, ale vyhraje ten nejlepší,“ uzavřel své vystoupení Ivar Toressen a prohlásil 16. policejní mistrovství Evropy ve fotbale mužů za zahájené.
 
První zápas ve skupině A sehrají čeští policisté proti Francouzům 24. června od 16.00 hodin na stadionu Evžena Rošického na Strahově. Bulharsko nastoupí proti Nizozemí od 18.00 hodin na stadionu SK – Střešovice.
 
Skupinu B zahájí zápas Německa se Slovenskem, který proběhne od 16.00 hodin na Spartakiádním stadionu. Od 18.00 hodin zde své síly změří fotbalisté Švýcarska a Řecka.
 
Podrobný rozpis zápasů a výsledky najdete na: http://www.police-football.com/match.htm
 
kpt. Mgr. Petra Srnková
UNITOP ČR
 
 
 
16. policejní ME ve fotbale_2014.jpg
 
 

vytisknout  e-mailem