Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Druhé kolo Českého poháru v boulderingu

V sobotu 10. 4. 2021 se v Jungle Sport Parku v pražských Letňanech uskutečnilo 2. kolo Českého poháru v boulderingu a OLYMP CS MV zde měl své zastoupení mezi ženami. 

Silově, technicky, ale i takticky náročnou boulderovou trať zvládly zástupkyně Olympu na výbornou a obsadily všechny tři první pozice.

Po napínavém souboji až do konce bere první příčku zkušenější Eliška Adamovská, které se podařilo topovat poslední boulder a tím předčit mladší nadějnou Markétu Janošovou. Třetí místo vybojovala Michaela Smetanová.

Z pokoření všech boulderů a vítězství měla Eliška upřímnou radost:
"Díky tomu, že jsme na téhle stěně měli několik soustředění, řekla bych, že jsem byla na profil i chyty připravená a docela jsem věděla, co čekat. Už v kvalifikaci jsem se cítila skvěle a forma se mi potvrdila i tím, že jsem jako jediná vylezla všechny bouldery. Finále bylo tentokrát postaveno víc silově, což mi oproti minulému závodu, který byl zaměřen skoro jen na koordinaci, sedělo mnohem více."
Elišku aktuálně trápí bolavé rameno, a tak se mj. soustředí především na fyzioterapii. Následně se chystá opět vrátit do tréninku na letošní léto, které je plné světových pohárů, což je pro Elišku velká výzva a motivace.

Po zdravotní indispozici se do závodního módu vrátila Maki Janošová, která na 2. kolo ČP odjela s cílem otestovat formu. Nakonec ukázala, že jí ani nemoc nedokáže zastavit.

Podobný výkon s větším počtem pokusů předvedla třetí Míša Smetanová:
"Jsem ráda, že jsem předvedla, co mám natrénované a zalezla podle svých představ. Teď se plně připravuji na mezinárodní sezónu a blížící se ME mládeže."

I my jsme rádi, že se děvčatům i v těchto nelehkých podmínkách daří, mají možnost trénovat a účastnit se závodů, a navzájem se tak posouvat, aby byly schopné konkurovat na mezinárodní úrovni!

ČP bouldering.jpg

vytisknout  e-mailem