Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Moderní úřad


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Domy v Riegrově ulici v Břeclavi dostaly bezpečnostní prvky

Jednatřicet kamerových bodů, bezpečnostní dveře, čipový vstup se záznamem, osvětlení. Tak teď nově vypadá zabezpečení městských bytů v ulicích Na Zahradách, Krátká a Riegrova. Tím končí první část projektu na zabezpečení této oblasti, do které radnice i díky téměř milionové dotaci investovala peníze pro zvýšení bezpečí nejen obyvatel žijících v těchto domech, ale také v sousedství.
 
Od Ministerstva vnitra jsme na tyto bezpečnostní prvky, kromě kamerového systému, získali téměř milion. Další milion pak dala radnice z rozpočtu. Že kamerový systém v domě dobře funguje, jsme si už vyzkoušeli. Hned den po spuštění někdo poškodil nové vstupní dveře, kamery jej však zachytily a již vše řešíme,“ prozradil starosta města Oldřich Ryšavý.
 
Jak dodal, už příští rok se radnice pokusí z ministerstva vnitra získat další dotaci na kamerové body, které by byly umístěné přímo na ulici. Takže i tam by mohla městská policie lépe na pořádek dohlížet. Městské byty by také měly dostat nová okna a dojde k výmalbě vchodů. Právě kamerový systém uvnitř vchodů by měl zabránit dalšímu ničení majetku.
 
Tyto aktivity města vítáme. Kamerový systém nám umožní rychleji a snadněji zjistit pachatele. Lidé tak budou více v bezpečí, a to jak v domech, tak i na ulici,“ uvedl vedoucí územního odboru Policie České republiky v Břeclavi František Klimus.
 
Přímo na místě dodavatelská firma představila i čipový systém. „Každý obyvatel domu má svůj čip s číslem, bez něj se do vchodu nedostane. Všechny vstupy do domu se pak zaznamenávají do počítače. Univerzální čipy budou mít například správci, městští strážníci, pošťáci nebo hasiči,“ doplnil Jiří Janich.
 
 
Mgr. Gasnárková  Dagmar
manažer prevence kriminality
kontakt: 731 428 230, 519 311 411

vytisknout  e-mailem