Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Den dopravní výchovy 2009

Muzeum Policie České republiky Praha , 17. září 2009 

Komentář k videu v textové podobě:

Muzeum Policie České republiky bylo v čtvrtek, 17 září plné dětí. Aby také ne, když v jeho prostorách začal v devět hodin dopoledne den dopravní výchovy. Tedy akce,  na kterou se těší nejen děti, ale také jejich učitelky,  podle kterých jsou podobné akce pro děti rozhodně velkým přínosem.
 
Marie Štefková, ZŠ Vladivostocká :  „ Má to pro ně význam, protože zase jiná forma vzdělávání se, takže pro nás je to velmi důležité a chodíme minimálně dvakrát, třikrát právě sem, kdy jednak mají i výcvik, kdy jezdí na koloběžkách nebo prostě na kolech no a pak také i chodí jako chodci, chodíme sem velmi rádi, je to pro nás důležité, ano.“
 
A na co se nejvíce těšily děti?
 
Děti: „Na to ježdění na kole, koloběžky“.
 
Všechno šlo ale pěkně popořádku. Nejprve každá třída zavítala do velkého sálu muzea, kde na děti čekalo divadelní představení s dopravně bezpečnostní tématikou a pak už se vydaly za dobrodružstvím na kolech nebo koloběžkách při jízdě zručnosti, jezdilo se i na dopravním hřišti, kde děti zároveň prokázaly svou znalost dopravních značek a předpisů. Od pracovníků Českého červeného kříže se také dozvěděly o základech první pomoci.
 
Dny dopravní výchovy jsou pravidelnou součástí programu muzea české republiky a pravidelně jsou hojně navštěvovány.

vytisknout  e-mailem