Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Cyklisté CS MV zahájili přípravu v domácím prostředí

Hned po Novém roce začalo soustředění cyklistů CS MV, muselo však operativně změnit svou podobu. 

Místo tradičních lednových běžek v Krkonoších sedli závodníci rovnou na kola. Na domovské základně v Hradci Králové tak od 13. do 22. ledna proběhlo nabírání letošních úvodních objemů. V sestavě chyběl jako jediný David Dvorský, který se ve stejné době individuálně připravoval na španělské Mallorce.
 
Příprava až na menší změny probíhá dle našich představ. Byli jsme nuceni zrušit soustředění na běžkách, ale vzhledem k takřka jarnímu počasí se tato změna ukázala být spíše výhodou. Na závěr celého tréninkového bloku prošli závodníci testy na ergu a mohu říci, že jejich výkonnost oproti předchozím výsledkům vzrostla. U většiny závodníků je také dobrá tréninková morálka, největším oživením pro celý tým byl příchod Poláků Cieslika s Kasperkiewiczem a Martina Hunala. Nechci pouze chválit, ale nemohu opomenout ani Pepu Hoška s Davidem Dvorským, kteří na sobě hodně zapracovali. Nicméně až první závody ukážou, zda tuto výkonnost dokážeme prodat, zhodnotil dosavadní přípravu trenér Otakar Fiala.
 
Očekávání a teoretické plány představil vedoucí oddělení Centra sportu MV Vladimír Vávra. Podařilo se nám obměnit a posílit tým, a proto bychom rádi navázali na výsledky z minulých let. Důležitými pro nás budou zejména domácízávody jako Czech Cycling Tour, Grand Prix Královéhradeckého kraje nebo obnovený Závod míru. Letos se však vrátíme na velmi kvalitně obsazené podniky jako Tour Loir et Cher ve Francii, kde jsme v minulosti uspěli a rádi bychom to znovu zopakovali. V začátku sezony je pro tým vždy dobré, kdyžse podaří nějaký dílčí výsledek, který závodníkům dodá sebevědomí do dalších startů. Rádi bychom, aby se takový výsledek dostavil již na prvním podniku, kterým bude Tour de Taiwan na začátku března.
 
Závodníky nyní čeká snížení objemů a intenzity tréninků, jelikož se hned začátkem února přesunují ke španělskému Alicante, kde bude pokračovat příprava.

vytisknout  e-mailem