Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Tisková zpráva ze zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality

Červen 2023 

Ministerstvo vnitra České republiky
odbor prevence kriminality

Tisková zpráva
červen 2023

Pravidelné zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality – červen 2023

Dne 20. června 2023 se konalo výjezdní zasedání Republikového výboru pro prevenci kriminality (RVPPK) do policejního Vzdělávacího zařízení Pardubice, které mělo následující program:

  1. Prevence majetkové trestné činnosti – Evropský den proti vloupání, představení nového umístění projektu Zabezpečte se na webu, videa k Evropskému dni proti vloupání + nejnovější trendy v oblasti vloupání do obydlí a rekreačních zařízení – Policejní prezidium ČR (odbor prevence a OOK ÚSKPV) + odbor prevence kriminality MV
  2. Projekt bezpečnostního výzkumu „Měření úspěšnosti a efektivity projektů a programů prevence kriminality“ (představení projektu od jeho realizátorů, navázání potřebných spoluprací), připravované školení EUCPN k evaluacím v prevenci kriminality – odbor prevence kriminality MV + Accendo a MBI
  3. Dotační programy prevence kriminality ve vztahu k uprchlíkům z Ukrajiny – odbor prevence kriminality MV

Na úvod jednání bylo účastníkům představeno Vzdělávací zařízení. Podrobněji byla předvedena učebna zaměřená na technické zabezpečení a prezentovány aktuální trendy překonávání zámků, dveří, oken, trezorů a bankomatů. Ukázku následně doplnila prezentace zástupců Policejního prezidia s popisem aktuální situace v oblasti majetkové kriminality, představením projektu Zabezpečte se, který se připravoval ke spuštění na webu. Na závěr 1. bodu ředitel OPK JUDr. Barbořík představil aktuální videa k Evropskému dni proti vloupání, která jsou dostupná na youtube MV ČR (https://www.youtube.com/@MinisterstvoVnitraCR/videos).

Ve 2. bodu JUDr. Barbořík představil plánované školení EUCPN k evaluacím projektů prevence kriminality. Následně doc. Ing. Hruška, Ph.D., z Accenda a JUDr. Koníček z Mezinárodního bezpečnostního institutu představili projekt bezpečnostního výzkumu „Měření úspěšnosti a efektivity projektů a programů prevence kriminality“.

V bodě 3. pak JUDr. Barbořík doplnil zaslané podklady k dotačním programům prevence kriminality ve vztahu k uprchlíkům z Ukrajiny a popsal tyto mimořádné dotační programy MV i jejich možné pokračování v roce 2024.


Přílohy:

Kontakt:
Odbor prevence kriminality MVČR, opk@mvcr.cz, tel.: +420 974 832 255

vytisknout  e-mailem