Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

Efektivní veřejná správa


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odborový svaz hasičů předal nadaci finanční dar

Předání darů na koncertě v OlomouciPředání darů na koncertě v Olomouci

V pondělí 7. září 2009 odstartovalo nové koncertní turné zpěvačky Lucie Bílé BANG BANG TOUR 09 v Olomouci, které je realizováno na podporu Nadace policistů a hasičů. Při této příležitosti předali představitelé Odborového svazu hasičů (OSH) významný finanční dar 60 tisíc Kč ve prospěch naší Nadace - viz foto z předání na koncertě. Dalších 10 tís. Kč předala řediteli Nadace V. Šuterovi osobně Lucie Bílá. OSH již od roku 1990 hájí zájmy příslušníků a zaměstnanců HZS ČR. Pro své členy především vyjednává zvýšení platů a sociálního zabezpečení, zajišťuje ozdravné pobyty, odchodné, „rentu“, úmrtné a jiné kompenzace, odpovědnostní a úrazové pojištění, provozuje podpůrný fond či poskytuje bezplatnou právní poradenskou službu. Členům OSH se již dostalo pomoci za více než 20 milionů Kč.

Více o OSH na https://www.osh.cz/.

Lucie Bílá, koncert Bang Bang tour 09 v OlomouciLucie Bílá,
koncert Bang Bang tour 09 v Olomouci

Turné "Bang Bang tour 09" L. Bílé se skládá ze sedmi koncertů a neveřejného vystoupení pro pozůstalé po příslušnících policie a hasičů, kteří zemřeli při výkonu služby a také pro tělesně postižené, kteří svá vážná zranění utrpěli při výkonu služby. Tento pražský koncert bude natáčet TV Barrandov, která ho ze záznamu uvede 7. listopadu.

Během všech koncertů v rámci turné jsou na plátně promítnuty dva příběhy konkrétních pozůstalých rodin. "Spousta lidí umí policisty a hasiče jenom hanit, ale přitom je tak strašně potřebujeme," podotkla před médii Bílá. Více o turné zde na našem webu a na webu pořádající agentury http://www.petarda.cz/.

Zpracoval: Miroslav Bouda
Foto: Lukáš Fronk

  


8. září 2009

vytisknout  e-mailem