Ministerstvo vnitra České republiky  

Přejdi na

eGovernment


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Odbor tisku a PR

Komentář k videu v textové podobě:

Odbor tisku a public relations – to je tvůrce tváře ministerstva vnitra tak, jak se s ní setkává veřejnost. A to jak na veřejných akcích, tiskových konferencích, prostřednictvím televizních a rozhlasových vystoupení, tak také v tištěných materiálech a médiích.

Odbor tisku a public relations sídlí ve čtvrtém patře tzv. nové budovy na Letné, má necelou dvacítku zaměstnanců a denně vydává desítky tiskových zpráv a pracuje na prezentaci práce ministerstva směrem k veřejnosti a médiím.

Každým rokem realizuje řadu informačních kampaní a organizačně zajišťuje mnoho akcí spojených s poděkováním resortu těm, kteří ho reprezentují jako například Sportovec MV roku, Policista roku nebo koncerty Hudby Hradní stráže a Policie ČR či společenská setkání jako Nadační odpoledne Nadace policistů a hasičů nebo působení a vystoupení ministerstva na informačních veletrzích a setkáních.

Prací odboru tisku a public relations je také přibližování práce Ministerstva vnitra těm nejmenším, tedy dětem. A to například prostřednictvím soutěže Svět očima dětí, kterou pořádá již šestým rokem a která si vydobyla značné renomé. Ročně se jí účastní více než 250 školských zařízení a přibližně dvě tisícovky dětí z celé České republiky.

Samozřejmou a neméně důležitou součástí práce odboru je příprava, správa a náplň webových stránek Ministerstva vnitra, které navštíví měsíčně kolem milionu unikátních návštěvníků.

Stejně tak jako policie nebo hasiči také odbor tisku a public relations pracuje prakticky nepřetržitě. Monitoruje média a sleduje důležité události týkající se práce a fungování resortu vnitra. Odpovídá na dotazy novinářů, odborníků i široké veřejnosti.
 

vytisknout  e-mailem